Инфо

6. септембар 2018.6. сеп 2018.
Отворена врата
ЦСУ И ШКОЛЕ УСПЕШНО
НАСТАВЉАЈУ САРАДЊУ

Отворена врата

ЦСУ је у пролећном делу школске године организовао 17 семинара у Центру за 476 просветних радника и 172 семинара ван Центра за 4.816 полазника. За наредне три школске године акредитовано је 25 нових семинара
Прошлог четвртак представници Центра за стручно усавршавање одражали су састанак са директорима и координаторима основних и средњих школа и Предшколске установе са циљем договарања даље сарадње. Поред планирања стручних семинара за ову школску годину ЦСУ је представио и друге програме које нуди ученицима.
-ЦСУ већ годинама изузетно квалитетно сарађује са основним и средњим школама и Предшколском установом. Пред почетак нове школске године већ су прирпемили акредитоване семинаре које школе могу одабрати и реализовати. Веома је важно обухватити све сегменте образовно-васпитног рада и Центар је ту да нам пружи подршку, рекла је директорка Школе примењених уметности Невенка Ђокић.
ЦСУ је у пролећном делу школске године организовао 17 семинара у Центру за 476 просветних радника и 172 семинара ван Центра за 4.816 полазника. За наредне три школске године акредитовано је 25 нових семинара.
Како је објаснио директор ЦСУ Бранко Филиповић, школе су у обавези да до 15. септембра донесу план рада и на основу њега, као и на основу исказаних потреба за стручним усавршавањем ће се организовати семинари. Како би се организовало што више стручних скупова и трибина у вези са актуелним темама у просвети и образовању ЦСУ ће формирати Савет за стручно усавршавање чији ће чланови бити представници свих актива школа у Шапцу.
-ЦСУ отвара своја врата према школама за организовање различитих активности где ће им бити на располагању сви наши ресурси. Могу да организују целодневну наставу. Сигурни смо да би деци било интересантно да изађу из школских клупа. Овде би могли да користе све наше капацитете, од информатичке учионице, преко других учионица до Парка науке. Нудимо организовање угледних и огледних часова, као и зимских и летњих школица, али и припрему ученика за упис одређених факултета и полагање матурских испита, навео је Филиповић.
ЦСУ ће од 24. до 28. септембра ораганизовати “Ноћ истраживача”. Више од 35 предавача, наставника и ученика, из девет школа, укључило се у реализацију овог пројекта. Поред школа у спровођење ове манифестације укључили су се и Народни музеј града Шапца и Библиотека шабачка.
-Од понедељка до петка организоваћемо предавања, а у петак од 17 до 22 трајаће богат и интересантан програм. Читава зграда биће у служби овог догађаја. Надамо се да ће школе довести што више деце, рекао је Филиповић.
Највећи понос ЦСУ свакако је Парк науке, по ком је препознатљив у целој Србији. Ускоро стиже нова, 30. инсталација – ветрењача.

М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa