Инфо

18. октобар 2018.18. окт 2018.
У ВРХУ КОНТИНЕНТА
БОКС: АМЕТОВИЋ ТРЕЋИ ЈУНИОР ЕВРОПЕ

У ВРХУ КОНТИНЕНТА

Омер Аметовић освојио прву европску бронзу у каријери. Сигирно савладао два ривала, у полуфиналу пресудила разлика у висини. Најзначајнија медаља и за његов клуб
Бокс је у Шапцу изгледао мало заборављен, остала су нека достигнућа у сећањима пасионираних љубитеља, док су нове генерације губиле интересовање. Управо окончано Европско јуниорско првенство то би требало, морало, да промени. Наш, шабачки бокс, богатији је за две медаље, злато и бронзу.
Пун оптимизма, жеље и наде, са епитетом шампиона Србије, у Анапу је отпутовао боксер екипе ЖИВОРАД РАЈШИЋ, репрезентативац Србије у папир категорији (до 46 кг) ОМЕР АМЕТОВИЋ. Веровали су селектор и савез у њега, веровао је и он у себе, али све са јаком подлогом у квалитету, што је показао у Русији. Иако се очекивало да ова категорија има најмање учесника, 16 боксера је задовољило тежинске критеријуме и ушло у жреб. Као и Аличића и Ометовића је жреб у првој рунди одвео на Пољака. Омер је боксовао добро, доминантно, тактички без грешке и 5:0 говори довољно о разлици у рингу. Није имао лаког ривала у другој рунди. Румунија има дугу боксерску традицију, а Вадува је баш представник њиховог бокса. Ометовић је и у овом мечу заслужено славио изборивши медаљу и полуфинале. Ако за нечим има жалити, то је полуфинални дуел, не због пораза, већ због чињенице да је видљива била разлика у висини, дужини руке и аутоматски бољем замаху каснијег шампиона из Бугарске. Све то је оставило трага, удаљило Аметовића од финала, али медаља остаје као показатељ великог потенцијала боксера из Шапца.
СВЕ ЧЕСТИТКЕ МОМЧЕ!

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa