Инфо

18. октобар 2018.18. окт 2018.
ПОНОВО ВЕЛИКАН У ШАПЦУ
ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА А1 ЛИГА

ПОНОВО ВЕЛИКАН У ШАПЦУ

У гостима највећи српски клуб. Три мече претходне сезоне, сваки посебан на свој начин. Партизан фаворит, али Шабац свакако има своју прилику
Биће то озбиљан дерби, апсолутно сваки исход је могућ. Управо ова реченица најбоље описује оно што очекује љубитеље ватерпола и спорта у Шапцу овог петка. Шапчани играју једну од најјачих лига Европе, Регионалну А1 и нема потребе наглашавати да је дерби јер ће то бити сваки меч. Ипак, није ПАРТИЗАН “сваки” тим, већ највећи и најтрофејинији у Србији, а осим славне, даље прошлости, садашњост је статус браниоца титуле и Купа Србије, вишеструког учесника Лиге шампиона до ове сезоне и екипе са свакако, без премца, најбољом ватерполо школом у Србији, а вероватно и много шире.
Партизан као и претходних неколико сезона има млад, врло млад тим, али када имате такву традицију и такву школу, цењену и признату у Европи, млад тим не значи неквалитетан. У црно-белој капици стасавају играчи од најмлађих дана, првих категорија, заједно расту, друже се, стасавају као људи, спортисти и када дођу до сениорског тима, постају окосница која се познаје “везаних очију”. Замка коју припремају сваком тиму је “увлачење” у њихов систем игре који меље попут машине. Велики број једнаких играча даје прилику тренеру Ћирићу да прави честе измене и временом максимално користе умор ривала, те остварују победе. Иако често истичу лошу финансијску ситуацију у клубу, сваки пут одласке надокнаде ангажовањем неколико искусних играча, таман да надоместе мањак искуства дојучерашњих јуниора. Овај нови ПАРТИЗАН предводе Томић, Бараћ, али и повратници са репрезентативним искуством Аџић, Королија, Радуловић, Касум.
Колико је јака школа Београђана могли смо и ми да се уверимо гледајући, из меча у меч, Велкића, Репановића, а баш овог лета, из истог табора стигли су у ШАБАЦ: Вучинић, Јанковић, Лукић. Списак би био још дужи када би набрајали садашње чланове Шапца који су некада наступали на Бањици. На Лукића и Боловића тренер Мировић није могао да рачуна у Дубровнику, Велкић, Репановић и Марковић су играли са лакшим повредама и најважније да буду спремнији до петка.
Добар меч обећава и низ из претходне. Свака од три утакмице била је посебна. У историјском, првом финалу Купа за ШАБАЦ, победио је ПАРТИЗАН 6:5, али је утакмица лако могла отићи у супротном смеру. Потом када се очекивао велики окршај у Шапцу гости су победили 16:1, да би у претпоследњем колу Београђани већ све спремили да прославе титулу, очекујући рутинску победу на Бањици, а ШАБАЦ је узвратио фантастичном игром наневши тежак пораз шампиону 9:4.
АРЕНА “КРОЈИ” ПРЕНОСЕ
Стандардан ватерполо термин у Шапцу је субота, 20 сати. Ипак, ова сезона би могла бити другачија јер мечеве А1 лиге преноси ТВ Арена спорт, а дерби који они изаберу увек ће бити игран петком од 20:15. Сада су одабрали меч у Шапцу, те је и меч заказан за петак.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa