Инфо

18. октобар 2018.18. окт 2018.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ

Арија милости

У суботу, 6. октобра у клубу „Флека“ одржана је промоција друге књиге поезије „Арија милости“, аутора Божидара Деспотовића Деспе из Шапца.
О књизи је говорила песникиња Бранка Тодоровић. Пред препуним клубом поштовалаца Деспине поезије Бранка се осврнула на почетак песниковог стваралаштва и прву књигу „Уски пролаз“ за коју је писала рецензију.
„Процес песниковог стварања је мукотрпан и надасве болан, испреплетан драмом и замкама сопственог живота. Свакодневица је велико бреме за песника, сукобљава га са искривљеном сликом стварности која изазива застрашујућа и непредвидива осећања, од гнева, очаја, страха, беснила до смрти као спасења, од шетајућих демона који прете да раскомадају растрзано биће. Његова поезија проговара тешким, опорим и црним тоном песничког језика, тражећи кључ, како за своје муке, тако и за посрнуле који не препознају свој одраз у огледалу, за оне који су се одметнули и отиснули на пут без повратка“....
Деспотовић у другој књизи наставља да пева у истом сивом тону стављајући својим песмама тематски оквир осликавајући перспективу кроз умножене слојеве исказа обраћајући се и себи и другима. За песника писање не представља флертовање већ сам живот и зато жели да га и себи и нама учини видљивим и препознатљивим, без страха хоће ли бити схваћен или не.
Рецензију за другу књигу писали су Милка Стефановић Мими, књижевница и Слободан Лазаревић, књижевни критичар.
Атмосфера у клубу је била изузетна захваљуљујући публици коју су чинили уметници окупивши се лепим поводом на једном месту, песници, сликари и музичари, као у стара добра времена. Лепа и креативна енергија која је трајала до дубоко у ноћ.
Уз звуке клавијатура у извођењу Владимира Тодоровића, поезију су казивале Смиљка Јовановић и Бранка Тодоровић.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa