Инфо

25. октобар 2018.25. окт 2018.
ЛЕГЕНДАРНИ „ЖАПЦИ“
ВАТЕРПОЛО: ШАПЧАНИ НАСПРАМ ВЕЛИКАНА

ЛЕГЕНДАРНИ „ЖАПЦИ“


После Партизана, шабачки ватерполисти поново играју против седмоструког шампиона Европе. Ривал учесник Лиге шампиона са великим амбицијама у свим такмичењима. Победа над Југом доказ квалитета Загрепчана
Поменућемо и сада да ће шабачки ватерполисти играти против некадашњег шампиона Европе, али можда то и није потребно, то се у Регионалној А1 лиги подразумева. Осим МОРНАРА и херцегновског ЈАДРАНА сви су бар једном били најбољи у Европи, али МЛАДОСТ је то била чак седам пута! Можда су последњих сезона у сенци ЈУГА, али још увек је име МЛАДОСТИ и чувени грб, налик маскоти, жаба у припреми за шут, појам и симбол ватерпола на овим просторима.
Још у старој Југославији водили су битке са ПАРТИЗАНОМ и ЈУГОМ, у најјачој лиги Европе, без премца. Били су велики такмац велике државе, европски страх, а и по распаду СФРЈ преузели су доминацију у хрватском ватерполу. Освојили су шест узастопних титула, једном „покорили“ Европу, три пута играли финале, освојили Куп ЛЕН. Покушали су још неколико пута да створе тим кадар да победи све и свакога, ангажовали су и Вању Удовичића у тим настојањима, но нису успели, иако су били близу. Велика улагања без остваривог плана створила су велике финансијске проблеме, клуб се пре неколико година борио да опстане као колектив, но данас су опет тим који жели на врх, у Хрватској, региону, Европи, без притиска, али жели. Почели су Лигу шампиона ремијем са ХАНОВЕРОМ, следи утакмица са ШПАНДАУОМ. У тиму имају носиоца игре румунске репрезентације Радуа, нашег интернационалца Ћука, одличног голмана Марцелића, већ сада битног играча Хрватске Ловреа, потом Петковића, но коме све поменуто не значи ништа, довољан ће бити један податак. Сви знају колико је ЈУГ јак, моћан, први фаворит за три титуле, е тај ЈУГ је загребачки клуб победио у Дубровнику претходне недеље!
ШАБАЦ је спаринговао са „жапцима“ пред почетак сезоне, ма колико два тренера скривала адуте, тимови су се упознали. Миодраг Мировић, садашњи тренер ШАПЦА, велики део играчке каријере провео је у Загребу, те је значајна спона два клуба. После још једног скалпа европског шампиона у Шапцу, после велике победе над ПАРТИЗАНОМ, растерећено и са сновима Шапчани путују у престоницу суседства. Изненађење може бити само пријатно, а искуство свакако велико. Циљ је јасан, исти као у Далмацији, одиграти најбоље што је могуће, без страха, треме, храбро и верујући у своју снагу.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa