Инфо

8. новембар 2018.8. нов 2018.
У ЦСУ ОБЕЛЕЖЕН ДАН НАУКЕ

Млади истраживачи

Евроски дан науке, обележен је протекле среде, организовањем програма под називом “ Причаоница о географији”, у Центру за стручно усавршавање. Педесет малишана из вртића “Веверица” и “Ђурђевак” имало је прилику да се упозна са Сунчевим системом, погледа анимирани филм, чује значајне чињенице о нашим научницима, али и да проведе одређено време у Парку науке.
-Географија је једина друштвена наука која је заступљена у Парку науке, те је заслужно тема ове манифестације. На обележавању европског дана науке приближили смо им значење Суневог система, пружили информације о срским научницима који су дали велики допринос географији као науци на глобалном нивоу и објаснили им које све планете улазе у саставни део Сунчевог система- истакла је Тамара Пејић, представник Центра за стручно усавршавање и додала да је незаобилазни део друштвеног дана било провођење времена поред чувеног глобуса Динг.
-Глобус Динг је најстарија и највећа инсталација у овом парку., те смо малишанима пружили могућност да се са њим упознају. На тај начин имали су прилику да доживе изреку Јована Цвијића да је “Географија наука која се учи ногама”- истакла је Тамара Пејић.
К.Ј.Ђ

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa