Инфо

8. новембар 2018.8. нов 2018.
Основано Спортско друштво „Мачва“

Кућа за пет клубова

У Богатићу је прошлог понедељка основано Спортско друштва „Мачва“, које ће убудуће обједињавати пет клубова. На оснивачкој скупштини присуствовали су представници Шаховског клуба „Мачва“, Фудбалског клуба „Мачва 2005“, Одбојкашког клуба „Мачва 2011“, Кошаркашког клуба „М 015“ и Омладинско-рукометног клуба „Мачва“. Поред одлуке о оснивању на првој седници скупштине, усвојен је и статут Спортског друштва, а изгласани су и чланови Управног и Надзорног одбора. Функцију председника СД „Мачва“ убудуће ће обављати др Слободан Савић, а председник Надзорног одбора биће Снежана Јањић.
„Ово је историјски тренутак и изузетно сам почаствован што ми је указано поверење и прилика да будем председник. За сада окупљамо пет клубова, а надам се да ће у будућности наше друштво расти, да ће дуго трајати, на нашу радост као родитеља, али и на радост наше деце која гравитирају клубовима у новом Спортском друштву. Отварају се бројне могућности за развој спорта. Овако обједињени можемо конкурисати за средства директно код Министарства омладине и спорта, Министарства за локалну самоуправу, код Општине, тако да мислим да ће се инфраструктура на којима се налазе наши садашњи спортски објекти значајно поправити. У плану је чак и изградња базена“, рекао је др Слободан Савић, председник СД „Мачва“.
Сви клубови, чланови Спортског друштва, већ постижу значајне резултате у лигама у којима се такмиче. Девојке из Одбојкашког клуба „Мачва 2011“ протеклих дана оствариле су значајне победе и тренутно заузимају 3. место у Пионирској лиги Србије. ФК „Мачва 2005“ у четири погона окупља преко стотину малишана, који се успешно такмиче у својим лигама. Први тим је од ове сезоне члан Колубарко-Мачванске зоне, а приказаним играма обезбедили су место у самом врху табеле. Шаховски клуб „Мачва“, члан Српске лиге – север, у првих неколико табли окупља искусне шахисте, цењене широм наше земље, али и младе нараштаје који доприносе успесима клуба. КК „М 015“ успешно се такмичи у Српској лиги – запад, а играчи у кубу тренутно бележе сезону без пораза. ОРК „Мачва“, другу годину за редом, надмеће се у Супер Б рукометној лиги Србије, а о њиховим успесима највише говори податак да су у претходних 5 година прескочили четири ранга такмичења.
Идеја оснивача је да се уз помоћ правног лица, какво је Спортско друштво, унапреди спорт у овом делу Мачве, у виду изградње терена, смештајних капацитета, као и допринесе усавршавању свих учесника и спортских радника. Омасовљавање бављења спортом међу девојкама и најмлађима у школском узрасту биће један од главних задатака свих клубова, чланова новооснованог Спортског друштва „Мачва“, наводе на оснивачкој скупштини.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa