Инфо

8. новембар 2018.8. нов 2018.
НОВА СТРАНКА

У Србији је грађанска дужност издаја

Као потпредседник Нове странке, Шапчанин, и блиски сарадник градоначелника Шапца Небојше Зеленовића, сматрам примереним да реагујем на бруталне нападе на Небојшу Зеленовића, неистине и неутемељене оптужбе којима Српка напредна странка већ годинама неуспешно покушава да сруши изборну вољу грађана Шапца и преузме власт у овом граду. Злонамерни наводи појачани су пред његов одлазак на Конгрес локалних и регионалних власти Савета Европе у Старзбур.
Драматично стање права и слобода новинара и медија, непоштовање принципа правне државе и мржња према свему што је различито – свакодневица је Србије у којој се данас осећај грађанске и људске одговорности сматра националном издајом.
Свако ко се успротиви накарадној политици СНС-а, оличеној у само једном човеку, Александру Вучићу, на свим нивоима власти осим у једном граду и две општине, осуђен је на медијски линч који претходи стампеду различитих инспекција и полиција.
Извештај градоначелника Шапца пред Саветом Европе о злоупотребама републичке власти и урушавању грађанских политичких права и слобода у опозиционим локалним самоуправама у Србији није издаја националних и државних интереса већ њихова заштита. Србија је чланица Савета Европе и потписница Европске повеље о локалној самоуправи, која се у Србији крши на најгрубљи начин кроз непоштовање изборних правила, измену воље грађана на изборима, непостојање критеријума за расподелу новца из републичког буџета и злоупотребу државних институција.
Нова странка замера на досадашњем изостанку реакција званичника земаља развијених демократија које у последњих шест и по година прећуткују незаконите радње у Србији, кршење међународних обавеза и непоштовање вредности и принципа на којима почивају модерне европске државе. Оправдање се тражи у некаквом договору светских сила са Александром Вучићем и његовом извршењу одређених задатака или налога, а пре свега мислим на решење статуса Косова и Метохије.
Од ћутања Европе више забрињава ћутање у Србији, апатија и летаргија друштва заробљеног у вековне митове и сукобе, измишљене конфликте и ријалити стварност која замајава и крије истину – да стандард пада, да су субвенције у пољопривреди срамно ниске, да је цена товљеника од једног евра понижавајућа за проивођаче, да је Србија постала резерват јефтине радне снаге, док страни инвеститори уживају бенефиције и субвенције које се Србији не могу исплатити ни за 50 година.
Зато сматрам да Небојша Зеленовић пред Саветом Европе брани државу Србију и све њене грађане од нечасног и незаконитог начина владања и злоупотребе позиције моћи и власти Српске напредне странке оличене у Александру Вучићу.
Александар Симић, Потпредседник Нове странке

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa