Инфо

13. децембар 2018.13. дец 2018.
Изненађење (не)реално
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ – 20. КОЛО

Изненађење (не)реално

Добар је осећај путовати на тешко гостовање без велике пресије и бодовног императива. Опроштај од календарске 2018. године треба да буде прилика где ће „црвено-црни“ показати у најбољем светлу, резултат нека буде какав буде. Далеко од тога да МАЧВА више нема због чега страховати, али бодовна залиха пред дугу паузу сасвим је довољна како би грејала током зиме.
ПАРТИЗАН нити игра убедљиво, нити лепо, нити сигурно. Променили су тренера ове сезоне, но још увек нема доминације у утакмицама где су фаворити, нити лаких победа. Зоран Мирковић је првенствени тренерски деби имао баш у Шапцу, победио после преокрета 3:1, међутим и када је прошао период „привикавања“ континуитета није било. Чињеница да „Партизан“ није изгубио од првог кола, међутим седам ремија у нашој лиги за „црно-беле“ није неки учинак за дивљење. Узели су у Хумској бод, уз ЗВЕЗДУ и НАПРЕДАК, односно МЛАДОСТ, док су РАД, БАЧКА и ЗЕМУН, свакако не квалитетније екипе од МАЧВЕ, губили 1:0, головима који су више последица грешке одбране, него боље игре ПАРТИЗАНА. Највише је показало летошње појачање Гомеш, уз голмана Стојковића, најзаслужнијег за многе бодове Београђана ове сезоне. Нападачки су тек четврти тим Лиге, док је одбрана најбоља, највише због добрих наступа Вулићевића, Милетића и Валентеа.
У борби за опстанак није толико важан лични бодовни салдо, колико је битна дистанца у односу на 14. односно 15. место. Између МАЧВЕ и поменутих места је сасвим солидних шест бодова, што главни услов доброг наступа итекако отвара. На почетку прошле сезоне ПАРТИЗАН је победио 6:1 и бољи наступ у односу на лето 2017. године, такође би могао бити мотивација Шапчана. На клупи МАЧВЕ је некадашњи играч, тренер млађих категорија, вечни навијач Партизана и неко ко би волео да једног дана буде на месту некадашњег саиграча Мирковића, Дарко Тешовић, те ето и додатног мотива за њега. Тешовић неће имати све играче на располагању. На популарном ЈНА проблем се јавља у одбрани јер неће наступати сигурно Ристивојевић и Јовановић. Реално је да ПАРТИЗАН победи, није нереално да га МАЧВА бар намучи.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa