Инфо

13. децембар 2018.13. дец 2018.
Пут ка најквалитетнијим  професионалним кадровима
СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ “ГАЛЕБА” И ФОН-А

Пут ка најквалитетнијим професионалним кадровима

“Галеб Електроникс” и Факултет организационих наука Универзитета у Београду у уторак су потписали споразум о пословно – тeхничкој сарадњи. Споразумом је дефинисан рад на заједничким истраживачко – развојним и иновационим пројектима развојног тима “Галеб Електроникса” и студената, сарадника и професора ФОН-а.
Споразум су потписали Радослав Веселиновић, власник компаније “Галеб” и проф. др Милија Сукновић, декан ФОН-а.
Циљ споразума је повезивање институција високог образовања и привреде у сврху унапређења науке, иновација и технолошког развоја кроз спровођење конкретних активности које имају образовну, примењену и развојну димензију.
-Ово је још један диван пример јачања везе академске заједнице, односно ФОН-а и привреде. Пре две године смо на факултету отворили један простор са више од 50 радних места, информационо- развојни центар, опремљен савременом информационо-комуникационом технологијом. Представници компанија ту долазе са проблемом који треба да се реши. Знају шта треба да се ради, али не и како. ФОН тада именује професора или сарадника, као и тим студената. Ради се о мешовитом тиму менаџера и информатичара. Програм се ради до три месеца. Када се заврши у компанију се преноси решење, а са њим, у највећем броју случајева, и они који су радили на њему. Најмање половина студената који раде на решењу проблема за неку компанију се касније и запосли у њој, навео је Милија Сукновић.
Компанија “Галеб” се готово пет деценија бави производњом, трговином, услугама... Данас је водећи произвођач фискалних каса и GPS уређаја у Србији. Високобразоване кадрове су некада принуђени да траже по целој Србији. Верују да ће сарадња са ФОН-ом бити дугорочна и да ће добити кадрове који ће сваке године повећавати капацитете фабрике, што ће бити на добробит локалне заједнице, али и целе Србије.
-“Галеб” се увек труди да држи корак са најновијим програмима и технологијама. Сигуран сам да ће нам сарадња са ФОН-ом донети најбоље кадрове. Поред тога, моћи ћемо да разменимо искуства и да нам помогну да још више унапредимо своју организацију. Очекујемо да “Галеб” буде све бољи. Свакодневно се трудимо да побољшамо наше знање и капацитете и уверен сам да ћемо са ФОН-ом то и успети. Поред свих проблема из претходног периода, последњих годину дана смо се стабилизовали. Ове године смо инвестирали око милион евра у нову опрему. Направили смо једну нову халу, а доста радимо и на едукацији. Крупним корацима настављамо напред, истакао је Радослав Веселиновић.
Факултет организационих наука формиран је 1969. године на иницијативу више од 250 компанија тадашње Југославије. Две године касније, ФОН почиње са радом. Од тада до сада су реализовали близу 1.000 пројекта за компаније у Србији и некадашњој Југославији. Према речима декана Сукновића, врло често њихови студенти остају да раде у фирмама у којима обављају праксу.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa