Инфо

13. децембар 2018.13. дец 2018.
Заједнички поглед у будућност
ДЕЛЕГАЦИЈЕ КЕФАЛОНИЈЕ У ШАПЦУ

Заједнички поглед у будућност

Шабац је у среду посетила делегација грчког острва Кефалонија и братског града Аргостолија, предвођена почасном конзулом Србије на овом острву др Виктором Рухотасом. Пријем за њих је у Градској кући уприличио председник Скупштине града Немања Пајић са својим сарадницима.
-Дошли смо у општину Вождовац у званичну посету, али ред је да бар на један дан дођемо и у братски град Шабац. Аргостоли и Шабац повезују чврсти односи од 1995. године и наша сарадња је увек била интензивна. Наставља се сарадња између збратимљених гимназија наша два града, а на пролеће ће почети и размена ученика. Сарадња између две болнице почела је писмом из Шапца пре око осам месеци, а Управни одбор у Аргостолију је са одушевљењем прихватио ту идеју и сада се чека одговор из Министарства. Постоји обострана жеља за сарадњом између адвокатских комора Шапца и Кефалоније. Трудим се да оправдам звање почасног конзула и радим најбоље што могу, рекао је Виктро Рухотас и захвали Немањи Пајићу на гостопримству и “изванредном пријему”.
Пре више од годину дана Шабац је добио улицу у главном граду Кефалоније, а у фебруару је једна улица у Шапцу понела назив Улица Аргостоли.
-Сваки пут када се сретнемо са нашим драгим пријатељима са Кефалоније подсетимо се колико су грчки и српски народ пријатељски и братски и колико смо кроз историју заједно проживели. Посебно је лепо знати да се окрећемо будућности. Поред стандардних културних и спортских размена, наша сарадња се проширује. Сада ће она бити на више поља. Ђаци, инжењери, адвокати, болнице ће помагати једни другима у остваривању што бољих резултата. Добро је што не чекају сви да Град учини нешто за њих, него су и сами почели да предузимају прве кораке. Све више Шапчана ће бити на Кефалонији, али ће и они долазити код нас, рекао је Немања Пајић.
Делегацију са Кефалоније су чинили и Георге Катсивелис, заменик градоначелника Кефалоније, Герасимос Тимотеатос из Хотелске асоцијације Кефалоније и Алека Котсилини, секретар Друштва грчко-српског пријатељства. Котсилинијева је посебно емотивно доживела повратак у Србију и кроз сузе се присетила деце без родитеља која су боравила код њих после бомбардовања. Истакла је да је том приликом стекла још једног сина, Душана, са којим се, као и са његовом породицом, сусрела приликом овог доласка у Србију.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa