Инфо

(4. јун 2020.)
ПОДРШКА ГРАДА ПРИВРЕДНИЦИМА У ПРВОЈ ГОДИНИ ПОСЛОВАЊА

Књиговодствене услуге трошак мање

Интересовање за ову меру је сваке године све веће, тако да ћемо сигурно планирати већи буџет за ову намену за наредну годину. Данас потписујемо уговоре са 24 нова предузетника у Граду
Књиговодствене  услуге трошак мање
Град Шабац, преко Локалног акционог плана за запошљавање, четврту узастопну годину финансира трошкове књиговодствених услуга за предузетнике који су свој посао почели у последњих годину дана. На конкурс се пријавило 24 предузетника и они су у четвртак у Градској управи потписали уговоре. Град ће трошкове финансирати годину дана, а за ову меру је издвојено 1.800.000 динара.
-Свака помоћ је добродошла и сва средства се искористе на прави начин. Градска управа нас је информисала о овој мери и ми смо аплицирали. Ова средства су довољна да покрију једну плату месечно, али на годишњем нивоу то није занемарљиво. Захвално смо на свакој врсти подршке, пошто ниједну другу нисмо имали и само смо ово искористили од средстава, каже Јелена Смиљанић власница ветеринарске амбуланте “Вет парк”.
Нинослава Калајџић недавно је отворила Студио лепоте “Квин”. Истиче да је свака подршка почетницима који покрећу самостални посао веома важна.
-Сваком младом предузетнику значи сваки подстицај. Свака помоћ је добродошла. Ово је прва фирма коју сам сама отворила и посао добро иде, рекла је Нинослава Калајџић.
Виолета Шестић начелница Одељења за локални економски развој навела је да на почетку није било лако осмислити на који начин да се помогне предузетницима, због тога што све плаћају држави и Град није могао да их ослободи било чега.
-Интересовање за ову меру је сваке године све веће, тако да ћемо сигурно планирати већи буџет за ову намену за наредну годину. Данас потписујемо уговоре са 24 нова предузетника у Граду. На јавни позив су могли да конкуришу сви предузетници који су основали предузетничку радњу током 2019. године. Основни услови су били да је радња регистрована у Шапцу и да имају пребивалиште на територији Града Шапца, навела је Виолета Шестић.
Уговоре је предузетницима поделила чланица Локалног савета за запошљавање Јелена Милошевић.
Акционим планом Локалног савета за запошљавање предвиђен је низ мера којима подржавамо предузетништво. Циљ свих ових мера је да се отворе нова радна места и да се подстакну наши суграђани да започну сопствени бизнис. То ће поспешити привредну климу у граду са што већим бројем радних места и довести до тога да млади остану да живе и раде овде, рекла је Јелена Милошевић.
М.М.

Најновији број

22. октобар 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa