Инфо

4. јун 2020.4. јун 2020.
Шабац, шампион развоја
У ТОКУ ИЗГРАДЊА БИЦИКЛИСТИЧКЕ И ПЕШАЧКЕ СТАЗЕ
ОД КАПИТОЛ ПАРКА ДО ПОЉОПРИВРЕДНЕ ШКОЛЕ

Шабац, шампион развоја

Идеја је да сви улазни правци из свих насеља буду повезани са градом и бициклистичким стазама
У току је изградња тротара дужине два и бициклистичке стазе дужине један метар, на потезу од Капитол парка до Пољопривредне школе. Ово је пети пројекат који град Шабац реализује у сарадњи са Европском унијом.
- Дуж ове трансферзале све парцеле су продате, што је показатељ развоја града. Дуж пешачке и бициклистичке стазе посадићемо дрвореде, што је значајно за Шабац који постаје зеленији град. Шабац је шампион развоја зато што има највећу индустријску зону, у којој има резервисаних парцела за нове привреднике. У протеклих петнаест месеци, петнаест милиона евра уложено је у инфраструктуру. Требало би сви да будемо поносни, да још више радимо на развоју града и будемо још бољи, јер Шабац је наш, истакао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
До сада је урађена улица у Индустријској зони, вода и канализација у улицама у којима је то било неопходно, као и на простору нове Кванташке пијаце.
- Овај пројекат изградње пешачке и бициклистичке стазе у улици Западних трансферзала 1, финансира се средствима Европске уније. Укупна дужина стазе која треба да буде изграђена је 1.400 метара, нагласио је Владимир Радосављевић, в.д. директора ЈП „Инфраструктура“ Шабац.
У плану је и шести пројекат који се реализује путем пројекта EU PRO. У питању је изградња атмосферске канализационе мреже дужине петсто метара у Северозападној радној зони.
Уранистички план града Шапца предвиђа развој бициклистичке инфраструктуре.
- У наредном периоду покушаћемо да разгранамо бициклистичку мрежу и да је унапредимо. То је део стратешког документа који смо управо израдили, а који акценат ставља на одрживе видове кретања, дакле, на пешачење и бициклизам. Покренули смо услугу јавног превоза, ширимо пешачке зоне, реконструишемо паркове и развијамо бициклистичку мрежу. Идеја је да сви улазни правци из свих насеља буду повезани са градом и бициклистичким стазама, додаје је Ксенија Лукић, координатор за урбани развој.
М.Ф.

Најновији број

26. јануар 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa