Инфо

10. јануар 2019.10. јан 2019.
Висока медицинска и пословно-технолошка школа струковних студија

Акредитован студијски програм Фармација

Висока медицинска и пословно-технолошка школа струковних студија из Шапца је почетком децембра месеца од Националног тела за акредитацију и проверу квалитета у високом образовању, односно од Комисије за акредитацију и проверу квалитета, добила Уверење о реакредитацији студијског програма Фармација, на период од 7 година.
-Наша установа је испунила све предвиђене стандарде за реакредитацију студијског програма Фармација, у образовно-научном пољу Медицинских наука и области Фармацеутских наука. Студијски програм је значајно осавремењен по угледу на релевантне студијске програме широм света и усклађен са савременим светским токовима и стањем струке и науке у области Фармације. За реализацију наставе на студијском програму Фармација обезбеђено је наставно особље са потребним научним и стручним квалификацијама. У односу на прву акредитацију из 2013. године уведени су нови обавезни, стручни и стручно-апликативни предмети, понуђени су нови изборни предмети а повећан је и броја часова стручне праксе коју студенти обављају у наставним базама са којима школа има изузетно добру сарадњу. Један од показатеља квалитета овог студијског програма јесте и чињеница да је реакредитација остварена из првог покушаја без икаквих значајнијих замерки од стране надлежних институција – истакао је руководилац студијског програма Фармација спец. фарм. Роланд Антонић.
-Наши наставници и сарадници перманентно раде на подизању квалитета наставе. Школа константно, улаже у набавку лабораторијске опреме, апарата, посуђа и хемикалија, као и стручне литературе што омогућује да се квалитет извођења наставе унапређује. Наш основни циљ је да студенти стекну неопходна теоријска и богата практична знања и вештине за обављање своје професије, да буду оспособљени за обављање сложених задатака у пракси, на радном месту, како самостално, тако и у оквиру тима са другим здравственим радницима приликом пружања здравствених услуга. Занимање фармацеута је веома значајно за здравствени систем сваке државе. Фармацеути су дужни да допринесу побољшању нивоа здравствене заштите, обављајући своје професионалне задатке у складу са законским прописима, као и етичким принципима и начелима. У обављању свог позива фармацеути су самостални и независни, а за свој рад одговорни су пред самим собом, својом професијом и друштвом – закључио је Антонић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa