Инфо

23. мај 2019.23. мај 2019.
Шта знаш о Црвеном крсту  и добровољном давалаштву
ОДРЖАН ТРАДИЦИОНАЛНИ КВИЗ

Шта знаш о Црвеном крсту и добровољном давалаштву

У оквиру обележавања Недеље Црвеног крста општинска хуманитарна организација приредила је и ове године у сарадњи са ОШ “Мића Станојловић” финално такмичење квиза “Шта знаш о Црвеном крсту и добровољном давалаштву?”.
У овом, сада већ традиционалном надметању учестовало је седам екипа ученика четвртих разреда из Коцељеве, Свилеуве, Доњег Црниљева, Каменице, Драгиња и први пут из Љутица.
Основци су се такмичили из области познавања историје настанка, принципа рада и програмских активности ове хуманитарне организације и, према речима организатора, показали висок степен знања и озбиљне припреме.
Треће место припало је екипи из Драгиња, другопласирани су били ђаци из Доњег Црниљева док су највећи број бодова освојили основци из Каменице. Једанаестогодишњи Далибор Васић, члан победничког тима, није крио задовољство због освојеног првог места.
–Као победник осећам се најбоље. Много сам срећан. Другари и ја смо се спремали довољно, а у нашој екипи најбоља је Милица Петровић. Ово такмичење ми се веома свидело. Највећи противници су нам били другари из Драгиња и срећан сам што смо сада били бољи од њих- истиче члан екипе из Каменице.
Ђаци из Љутица, једне четвороразредне школе, први пут су учествовали на овом такмичењу и о новом искуству имају речи хвале. Истичу да им је дружење и надметање са ђацима из других школа са подручја општине било предивно као и да су научили много тога новог, те да ће се за следеће такмичење још озбиљније припремати.
В. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa