Инфо

13. јун 2019.13. јун 2019.
Почињу “Руже Липолиста”
даривањем ружа и концертом словачког
дувачког оркестра

Почињу “Руже Липолиста”

У петак, 14. јуна концертом дувачког оркестра Министарства унутрашњих послова Словачке и поделом ружа биће најављен овогодишњи, 25. Фестивал цвећа “Руже Липолиста”.

Концерт једног од најпознатијих словачких музичких ансамбала, почиње у 20 часова и 30 минута на Тргу шабачих жртава, уз богат и разноврстан репертоар. Словачки музичари годишње имају преко 120 концерата широм Европе, а њихов долазак у Србију ретка је прилика да и шабачка публика ужива у несвакидашњем музичком догађају. Оркестар Министарства унутрашњих послова Словачке учесник је бројних музичких фестивала широм света, а током викенда наступиће у Београду.

Овај концерт, уз поделу најмириснијих позивница – ружа, најава је јубиларног фестивала, који ће 22. јуна у Липолисту окупити произвођаче и дистрибутере из Србије и региона, а, уз Базар старих и уметничких заната, музички програм, радионице у аранжирању, такмичење ученика средњих школа и концерт оркестра “Чивијаши” трајаће целог дана – од 13 часова, када је заказано свечано отварање, до вечерњих сати, када ће бити проглашени победници. Организатори Фестивала цвећа “Руже Липолиста” су Туристичка организација града Шапца и Удружење “Руже Липолиста”, под покровитељством града Шапца.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa