Инфо

13. јун 2019.13. јун 2019.
Завршен Ликовни конкурс "ЗаРЕЦИКЛИРАЈсе"

Одговорни према животној средини

Поводом 5. јуна Светског дана заштите животне средине, Јавно-комунално предузеће „Стари град“, уз подршку Града Шапца, у сарадњи са Школом примењених уметности, по други пут организовало је Ликовни конкурс за млађе узрасте основних школа на територији града под називом „Зашто волим своју планету“.
Акција је ове године носила назив „ЗаРЕЦИКЛИРАЈсе“, са жељом да се покрену ствари и да најмлађи кроз игру науче нешто више о заштити животне средине, рециклажи материјала и шта се се све од њега може направити.
- Важно је да се деца едукују о примарној селекцији отпада, о његовом разврставању на месту настанка, у домаћинству, као и да схвате да готово сваки отпад може да има неку употребну вредност. То треба искористити, јер на на тај начин штитимо и себе и средину у којој живимо" - истакла је директорка ЈКП "Стари град" Снежана Ђокић.
На адресу ЈКП „Стари град“ стигао је велики број радова које су направили ученици од првог до четвртог разреда шабачких основних школа, а четврочлана комисија коју су чинили: начелница друштвених делетности Татјана Марковић, Маја Ђурђић, самостални сарадник за заштиту животне средине, директорка Школе примењених уметности Невенка Ђокић и професор Младен Пантелић, доделила је награде за групни рад, одељењима и школама и појединачне, за основце који су показали посебну креатвност. Ученице ОШ „Стојан Новаковић“ за своје идејно решење добиле су награду за најбољи групни рад, робота од рециклираног мтеријала.
-Велико ми је задовољство што сам као чан жирија имала прилику да учествујем у одабиру радова на овако едукативном и занимљивом конкурсу за најмлађе. Ученици, наставници су показали колико су еколошки одговорни – навела је директрока Школе примењених уметности Невенка Ђокић.
Завршни програм одржан је на Градском тргу, уз изложбу радова, и програм у коме је учествовало Културно-уметничко друштво „Абрашевић“ са фолклорном и балетском секцијом.
-Овакве акције су лепе, корисне, развојно стимулативне за децу. Треба да буду подржане, јер на тај начин учимо најмлађе да буду одговорни, друштвено корисни чалнови заједнице - рекла је учитељица ОШ „Јанко Веселиновић“ Љубица Симић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa