Инфо

4. јул 2019.4. јул 2019.
РУКОМЕТ: „ДВОЈКЕ“ И ОД СЕПТЕМБРА

Исти циљ, више амбиције

Претходне сезоне оба шабачака рукометна клуба имала су друге екипе које су се такмичиле у Првој лиги „Центар“, трећем рангу такмичења. Тимови су оформљени са идејом да наступају млађи играчи из школе клуба који ће стећи осећај наступа на нивоу целе сезоне, али ће и играти у складу са смерницама првог тима, како би спремни долазили до сениора.
Иако је дебитанстска сезоне, МЕДИЦИНАР 2 је освојио високо треће место (12 победа, један нерешен меч и пет пораза), а тим су чиниле девојчице које су биле окосница кадетске шампионске екипе, уз изузетак Александре Крстић, стандардне првотимке. Чак шест рукометашица је наступало и за први и други тим, а иако правила не дозвољавају да се други тим било ког клуба пласира у Супер Б лигу, амбиције су високе у стручном штабу и руководству клуба.
-Презадовољан сам њиховим наступом, игром. Први пут су се суочиле са оваквим изазовима, брже од свих очекивања су се снашле и одиграле самоуверено. Резултат није био примаран, већ стварање рукометашица, али такмичарски дух није дозвољавао релаксиран приступ. Поносни смо на значајну минутажу и добру игру неколико њих у првој екипи, зато смо и оформили ту селекцију – истакао је тренер Ненад Тешић.
-То су сјајне девојке и како познајем и њих и тренера, они желе да буду победници лиге, без обзира што то не доноси виши ранг. Сваки динар уложен у њих вишеструко се вратио. Уверен сам да, упркос томе што су најмлађе у лиги, имају квалитет за једну од прве две позиције – додао је председник клуба Бојан Радукић.
Млади „пластичари“ предвођени Миодрагом Кажићем обезбедили су опстанак већ средином сезоне и примат је добила припрема играча за државно кадетско, одакле је у Шабац стигло сребро. Десета позиција не изгледа као значајан резултат, она није реална, јер је низ пораза на крају углавном последица комбиновања тима, а читаву Лигу „плави“ су провели између четвртог и седмог места.
-Примарно за други тим није резултат, већ систем игре у складу са игром првог тима како би се играчи који заслуже место међу најбољима, брзо пронашли своје место у тиму. Када смо обезбедили опстанак почели смо са припремом 2004. годишта за финале Првенства Србије и свесно смо искусније одморили. Сребро је доказ да је то добра одлука. Трпели су резултати, јер је у Првој лиги „Центар“ наступило неколико искусних екипа. Други тим ће играти и наредне сезоне, бићемо база за прву екипу, спремати непарна годишта за завршнице националних шампионата, али се трудити да будемо тежак ривал свима – рекао је Кажић.
Рукомет у Богатићу доживео је праву експанзију претходне сезоне. Као резултат тога, МАЧВА ће формирати други тим и пријавити га за наступ у Другој лиги „Центар“. Пре неколико година „Мачва 2“ играла је у ондашњој Трећој лиги, али је терет финансијски био превелики те су одустали на крају сезоне.
- Формираћемо тим од домаћих играча, оних којима треба каљење, уместо у друге клубове, прекомандоваћемо у другу екипу и на овај начин полако стварамо базу која ће бити ослонац прве екипе – рекао је председник клуба Миша Станић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa