Инфо

25. јул 2019.25. јул 2019.
Пример другим здравственим установама
МИНИСТАР ЗДРАВЉА ПОСЕТИО ОПШТУ БОЛНИЦУ ШАБАЦ

Пример другим здравственим установама

Министар здравља Златибор Лончар посетио је у петак Општу болницу “Лаза К. Лазаревић” Шабац. Разлог доласка било је уручење осам уговора о додељивању савремених лапароскопских стубова намењених минимално инвазивној хирургији. Уговори су уручени представницима ових установа, а министар је искористио прилику и обишао Јединицу интензивне неге и терапије у Служби анестезије, Кабинет за радиографију АТД Службе пнеумофтизиологије и Службу неурологије шабачке болнице.
Министар Лончар је поручио директорима других болница да се угледају на шабачку и покушају да је стигну када је реч о увођењу иновативних метода лечења.
-Овде ће ускоро моћи да се ради пејсмејкер. Људи ће од септембра кренути на обуку за ангиосалу. Шабачка болница има ендокриног хирурга. Дошао је гастроентеролог са ВМА. Раде се процедуре које људима спашавају животе и за то не мора да се иде на неко друго место, рекао је Лончар и пожелео шабачкој болници да још више напредује.
Вредност савременог лапароскопског стуба мултифункционалне намене за минимално инвазивне захвате у хирургији, гинекологији и ортопедији, који је добила шабачка болница износи око 20 милиона динара.
-Добили смо два ултразвучна апарата донацијама привредника, два као донацију из Данске, један кардиолошки је набављен средствима Министарства здравља. Захваљујући Министарству добили смо и парну и влажну стерилизацију, Фако апарат за операције катаракте, поред тога и два апарата за анестезију и четири пацијент – монитора. Као шлаг на торту дошла је ова опрема за минимално инвазивну хирургију која ће нам пружити могућност да радимо интервенције које до сада нисмо могли, истакао је директор Опште болнице др Слободан Поповић.
Поред сталног обнављања и осавремењавања опреме у шабачкој болници воде рачуна и о томе да се запослени едукују и усавршавају како би били у току са најсавременијим процедурама. Такође, у радне посете овој установи редовно долазе најеминентнији лекари из Београда који овде и раде захвате, а истовремено обучавају шабачке колеге.
Чињеница је да је садашњи директор шабачке болнице за време свог мандата урадио ствари на које се чекало годинама. Лепо је што је министар то приметио, али се поставља питање зашто је др Поповић и даље у статусу В.Д. директора.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa