Инфо

22. август 2019.22. авг 2019.
МЛАД ТИМ –  ВИСОКЕ АМБИЦИЈЕ
ВАТЕРПОЛО: ВК „ШАБАЦ“ 2019/20.

МЛАД ТИМ – ВИСОКЕ АМБИЦИЈЕ

Тим делимично измењен, амбиције нису. Представљен је део новајлија и нови тренер. Захвалност за финансијску помоћ
Ватерполо сезона стартује ускоро, већ кроз седам дана почиње велики изазов за млади тим ШАПЦА, браниоца титуле и Купа Србије. Тај, тек први од многих изазова, зове се Лига шампиона – први круг квалификација за елитно такмичење. Ривали су познати именом, саставом не у потпуности, те је нови стратег „чивијаша“ оставио за наредну недељу детаљнију процену могућности, али не крије циљеве.
-До краја недеље је рок да клубови пријаве екипе и тек онда ћемо знати ко су наши ривали и шта је реално. Имена су велика, свакако да нас нико неће изненадити слабијим саставом него што очекујемо, али ми желимо што бољи пласман, игру која ће разгалити нашу публику и желимо неку од прве четири позиције што би значило и место у другом кругу. Овде сам завршио играчку каријеру, људи који сада воде клуб су моји пријатељи и брзо смо се разумели око амбиција, желимо да унапредимо колектив и појединце у служби колектива. Морамо константно напредовати, а у том случају неће изостати ни резултати – рекао је Немања Андрић.
Никола Марковић ће и четврту сезону носити капицу Шапца, али је некадашњи црногорски репрезентативац добио и нову улогу, звање капитена ове екипе.
-Част и привилегија је предводити клуб који је освајач титуле и Купа, част је предводити тим који константно напредује и част је бити први међу једнаким код ових сјајних играча и још бољих људи. Тим јесте измењен, нови је тренер, други су се такође појачали, биће јачи опоненти на свим фронтовима, но мислим да наш циљ мора бити одбрана дупле круне. Нећемо оптерећивати себе улогом фаворита, али то је циљ – истакао је нови клупски капитен.
На званичној конференцији за медије представљена су и два нова играча, Немања Матковић, појачање из француске лиге и Душан Васић, доскорашњи голгетер Црвене Звезде.
-Ово је сте нови клуб у мојој каријери, али пратим рад Шапца већ дуго, знам колико је здрава средина, знам да је организација изнад нивоа уобичајене у Србији, амбиције нам се поклапају и била ми је част и када сам добио позив да дођем овде. Договор је био брз. Учинићу све да оправдам очекивања, да будем у служби екипе и уверен сам да можемо много – рекао је Васић.
Квалификациони турнир траје од 29. августа до 1. септембра, на Градском базену у Шапцу. Уз Шабац учествују још: Црвена Звезда, Орадеа (Румунија), Галатасарај (Турска), Динамо (Русија) и Аполон (Грчка).
Захвалност клуба
Ватерполо клуб "Шабац" један је од ватерполо колектива који је добио финансијску помоћ опредељену од Владе Републике Србије. На конференцији за медије клуб, освајач дупле круне је изнео речи захвалности.
-Захваљујемо се држави на финансијској помоћи. Ватерполо је најтрофејнији спорт, али не и профитабилан, те клубови не могу да функционишу без помоћи државе и локалне самоуправе. Ми као клуб смо захвални и држави и нашој локалној самоуправи на средствима захваљујући којима радимо и фунцкионишемо, стварајући тим и базу за велике успехе. Као освајач дупле крауне трудићемо се да на најбољи начин представимо српски клупски ватерполо у Европи и региону. Надамо се да ова помоћ државе није изузетак овог лета, већ да је почетак континуираног, планског улагања у ватерполо, а досадашњи резултати репрезентације потврђују да се свако улагање у наш спорт врати - истакли су у клубу.

Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa