Инфо

14. новембар 2019.14. нов 2019.
ПРАВНО-ЕКСПЕРТСКИ ТИМ ЗЗС: КО ЈЕ МЕНТОР МИШЕ ВАЦИЋА?

ПРАВНО-ЕКСПЕРТСКИ ТИМ ЗЗС: КО ЈЕ МЕНТОР МИШЕ ВАЦИЋА?

Поводом претњи смрћу председнику странке Небојши Зеленовићу и отвореног позивања на линч дела медија упућених од стране самозваног "лидера екстремне деснице" Мише Вацића, Заједно за Србију је формирала правно-експертски тим који ће пратити све потезе Тужилаштва и полиције у овом случају који је узнемирио јавност и прети да угрози безбедност у држави.
Тужилаштво се не оглашава, велика већина медија који су под директном контролом режима одбија да извештава о овом догађају, о коме се прича и пише и ван граница земље. То значи само једно: Вацићеви налогодавци и заштитници су у врху државе.
Правно-експертски тим Заједно за Србију од Тужилаштва тражи да без одлагања полицији наложи хапшење, одређивање притвора и брзо процесуирање Мише Вацића. У супротном, смаћемо да Вацић у извршењу својих кривичних дела има подршку самог врха власти, односно председника Србије Александра Вучића.
Наглашавамо да Небојша Зеленовић неће подносити кривичну пријаву јер Тужилаштво има законску обавезу да реагује по службеној дужности. Уколико се то не догоди, то значи само једно – да се екстремистичком политиком, увођењем насиља у политичке обрачуне и најбруталнијег говора мржње управља директно из Председништва Србије.
Дух деведесетих је дефинитивно изашао из боце и зато позивамо демократску јавност и слободоумне грађане да му се одлучно супротставимо, јер ће у супротном насиље, безакоње и убиства постати наша свакодневница. Када се пређе црвена линија, нема повратка назад и зато се то мора у корену сасећи. Оно што су Шешељ и Вучић били у доба Милошевића данас је Вацић. Уколико Вацић не буде ухапшен, јасно је да је он вођа парамилитарне фракције Српске напредне странке.
Правно-експертски тим Заједно за Србију

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa