Инфо

14. новембар 2019.14. нов 2019.
Зелено светло предлогу плана државног пута Шабац-Лозница
ТРИДЕСЕТ ПРВА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Зелено светло предлогу плана државног пута Шабац-Лозница

Од 16 тачака дневног реда, колико их је било прошлог уторка одржаној редовној 31 седници Скупштине општине Богатић издвајамо прво усвајање предлога одлуке о другој измени и допуни одлуке о буџету ове локалне самоуправе за текућу годину са пројекцијом за наредну и 2021. као и предлога одлуке о усвајању плана детаљне регулације државног пута Шабац-Лозница у општини Богатић и пута истог реда Слепчевић-Гранични прелаз Бадовинци.
Први предлог образложила је Оливера Маштраповић из одељења за привреду и финансије, док коментара и питања одборника није било.
Поводом другог у име предлагача образложење је дао дипломирани просторни планер Драган Јосиповић, док примедбе упућене највише из месне заједнице Бадовинци надлежни нису прихватили. Њих је детаљније образложио одборник из Бадовинаца Александар Илијашевић, истичући да се за пут “троши” доста пољопривредног земљишта али и других материјалних добара. Он се интересовао да ли ће изградњом надвожњака или “петљи”, део проблема бити решен.
Планом детаљне регулације у полазним основама се између осталог каже да ће изградњом државног пута Шабац-Лозница и Слепчевић-гранични прелаз Бадовинци дирекно допринети бржем развоју обухваћеног дела региона западне Србије и јединица локалне самоуправе које се непосредно везују за овај коридор.
Циљ израде плана је дефинисање површина јавне намене коридора државног пута, неопходне инфраструктурне мреже која ће се наћи у коридору, заштита постојећих мрежа са којима се планирани коридор укршта, дефинисање правила уређења и грађења у оквиру обухвата плана.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa