Инфо

16. јануар 2020.16. јан 2020.
Обука за незапослена лица
ТРЕНИНГ ЦЕНТАР НА ЛЕТЊИКОВЦУ

Обука за незапослена лица

У Центру за стручно усавршавање на Летњиковцу у уторак је почела реализација обуке за рад на рачунарима. Обука је намењена незапосленим лицима који се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање – филијала Шабац у циљу професионалног обучавања. Полазници ће имати прилику да савладају основно коришћење рачунара (Windows, MS Word, MS Excel, Интернет).
-Град Шабац преко Локалног акционог плана запошљавања финансира обуку за грађане који желе да се усаврше и стекнунова знања, како би лакше дошли до посла. Многе фирме шаљу своје раднике на додатне обуке да би побољшали своје компетенције. У оквиру Тренинг центра спроводимо обуке за послодавце који су заинтересовани да ангажују и обуче нове раднике. Неке од њих су већ акредитоване, чиме полазници добијају верификоване сертификате – рекао је председник Скупштине града Шапца, Немања Пајић.
Часови су конципирани на практичном раду и теорији. Укупан број часова обуке је 60 од чега је 40 предвиђено за практичну наставу.
Слободан Миочиновић завршио је Високу технолошку школу струковних студија у Шапцу. По звању је прехрамбени технолог посао у његовој струци каже није лако наћи, те на посао чека десет година. Због тога је одлучио да се прекфалификује. Нада се да ће му ова обука увећати могућности приликом будућег тражења посла.
Љиљана Арсеновић из Шеварица је заинтересована и мотивисана да научи нешто ново на обуци.
-Завршила сам гимнацију. Имам радног искуства у трговини, својевремено сам држала Самосталну трговинску радњу здрве хране, али тај посао ми није успео. Без посла сам пет година. Ово ми много значи добила сам прилику да се усавршим, сада имам више самопуздања, сигурнија сам у себе, и сигурно ћу стећи нова знања – рекла је Љиљана Арсеновић.
Полазницима који обуку успешно заврше Центар за стручно усавршавање, издаће уверење-сертификат о савладаном програму образовања одраслих.
Предметни програм реализује Градска упрва града Шапца са Центром за стручно усавршавање. Одобрен и акредитован од стране Агенције за квалификације Републике Србије, а овом акредитацијом званично је проширена делатност ЦСУ Шабац.
Трошкове организовања и спровођења обуке сноси Градска управа града Шапца.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa