Инфо

16. јануар 2020.16. јан 2020.
Психолошка подршка
ЦЕНТАР ЗА ВАНТЕЛЕСНУ ОПЛОДЊУ

Психолошка подршка

Центар за вантелесну оплодњу који је основала “Није свеједно” фондација компаније Нецтар, у сарадњи са Министарством здравља Републике Србије, Удружењем Шанса за родитељство и Центром за ментално здравље, почиње са првим активностима пружања подршке паровима и појединцима у борби за потомство.

Сваког понедељка, од 9 до 15 часова, у просторијама Центра у згради Београђанке, у Београду, Масарикова 5, у оквиру Центра за вантелесну оплодњу, заинтересованима ће бити омогућена бесплатна психолошка подршка, односно бесплатно индивидуално психолошко саветовање.

- Није нам свеједно што је тема наталитета у Србији толико дуго актуелна. Због тога се већ неколико година као породична компанија трудимо да на различите начине помогнемо и створимо услове да се што већи број наших грађана оствари у улози родитеља. Са нашим партнерима у пројекту желимо да помогнемо свима да добију неопходне информације, стручну лекарску и психолошку подршку у борби за потомство“, истакла је поводом почетка бесплатне психолошке подршке у оквиру рада Центра - Ана Радун, управитељка „Није свеједно“ фондације.

Стручњаци из области лечења стерилитета, као и многобројна истраживања, показали су да је улога психолога веома важна у лечењу неплодности. Суочавање са овим проблемом једно је од најстреснијих искустава са којима се парови сусрећу, свеједно да ли пролазе кроз процес вантелесне оплодње поново или се са овом процедуром сусрећу први пут.
Позивамо све заинтересоване грађане да закажу свој бесплатан термин за саветовање са психологом позивањем бесплатног националног инфо броја 0800 333 030.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa