Инфо

16. јануар 2020.16. јан 2020.
Град има светлу будућност
АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР ПОСЕТИО ШАБАЦ

Град има светлу будућност

“Радује ме што видим да се у Шапцу могу чути различита мишљења у оквиру цивилног друштва и локалне власти. Сматрам да је здрава дебата есенцијални део активног демократског друштва. Уверен сам да овај град има светлу будућност“, истакао је Годфри
Нови амбасадор Сједињених Америчких Држава (САД) у Србији, Ентони Ф. Годфри боравио је у прошлог петака у званичној посети Шапцу. Пријем за госта у Градској кући приредили су градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, његов заменик Душан Костадиновић и председник Скупштине града Немања Пајић. Они су на радном састанку разговарали о достигнућима и могућностима града Шапца, и о пројектима које финансира Влада САД-а.
Након боравка у Градској кући гост са његовим домаћинима прошетао је централним делом града. Посетили су Трг шабачких жртава. Његова екселенција Ентони Ф. Годфри одао је пошту и положио свеже цвеће крај споменика жртвама фашизма у Другом светском рату.
-Пред овим спомеником који зрачи тугом и лепотом одајемо поштовање онима који су овде изгубили живот у Другом светском рату. Током 139 година дипломатских односа САД и Србија заједно су носиле терет страдања кроз два светска рата. Импресиониран сам свим што је град предузео да привуче стране инвестиције, како би омогућио бољи живот својим суграђанима. Радује ме што видим да се у Шапцу могу чути различита мишљења у оквиру цивилног друштва и локалне власти. Сматрам да је здрава дебата есенцијални део активног демократског друштва. Уверен сам да овај град има светлу будућност. САД цени партнерство са Србијом у борби против фашистичке тираније у Другом светском рату. Наше досадашње партнерство има огроман потенцијал за будућност- навео је Годфри у обраћању медијима.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић указао је да је 10. јануар дан када је Годфри посетио Шабац веома важан за Шапчане. Захвалио се амбасадору на посети и топлим речима које му је упутио.
-Мислимо да Шабац може да буде пример града који је отворен у коме се мисли, говори и ради слободно. Желимо да Србија буде таква. Ми смо слободан отворен и пријатељски град, који жели добре односе са свима. Одувек смо поносни на пријатељство са америчком амбасадом које смо претходно имали са амбасадорам Кајлом Скатом, а сада са новим Ентони Годфријом. Желимо да видимо Шабац и Србију у Европској унији и да Србија буде део западне цивилизације. Амбасадор Годфри је имао прилику да се увери зашто смо добили награде за град који је најбоље место за домаће и стране инвестиције, награду за отворени град као и отворену брзу и ефикасну администрацију. Поред наведеног поносни смо и на нове пројекте који нам следе и нови инвестициони циклус у Шапцу – рекао је Зеленовић.
Желим вам свима много успеха у даљим напорима да ваш град постане снажнији и богатији – поручио је амбасадор САД на крају обраћања медијима.
После положеног цвећа и одате поште жртвама у Дргом светском рату посетили су цркву Светих апостола Петра и Павла и Народни музеј Шабац.

Његова Екселенција Амбасадор САД у Србији Ентони Годфри, посетио је данас Асоцијацију ДУГА у њеном седишту у Шапцу 2012 године Председник Асоцијације ДУГА Александар Прица имао је привилегију да путује у САД у оквиру програма #OPEN_WORLD у организацији Америчког савета за међународно образовање и од тада наша сарадња са Амбасадом САД у Србији је изузетна.


М.Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa