Инфо

21. јул 2011.21. јул 2011.
АТЛЕТИКА: БАЛКАНСКИ ЈУНИОРСКИ ШАМПИОНАТ

МИРА И ДУШАН ДРУГИ

После великог успеха чланова АШК, тренер Милисав Станојчић, потврдио успехе које иза себе оставља дуги низ година. Овога пута са Душаном Макевићем, Мирјаном Пајић и Јагодом Зечевић. Упорност и квалитет који поседују шабачки атлетичари, без елементарних услова за рад, потврда су ентузијазма спортиста и успешног тренера
Балкански шампионат за јуниоре у турском граду Једрене имао је сам крем овог узраста а шабачку “краљицу“ спортова представљао је трио АШК Душан Макевић, Мирјана Пајић и Јагода Зечевић. Пред полазак на пут свака медаља је била сан. Потајно су обећане граду спорта и освојене су три.
Два сребра и једна бронза уз пето место Јагоде Зечевић учинак је вредан сваке пажње. Прво је у трци на 3.000 метара сребро изборио одлични Душан Макевић да би на дупло краћој стази остварио бронзани учинак.
Мирјана Пајић је на стази 3.000 метара-стил била друга и само је доза веће опуштености омела да се окити и златом и постане шампионка Балкана.
Тренер Милисав Станојчић био је у саставу тренерског тима Репрезентације Србије и презадовољан је резултатима.
- Срећан сам. Показали смо колико вредимо. Штета је што нисмо отишли и корак даље. Али много смо задовољнији околношћу да ће локална самоуправа надамо се препознати овај резултат и помоћи пре свега у условима на градском стадиону и на припремама за велике наступе. Када се у конкуренцији атлетских сила избори овакав резултат онда се народски речено мора скинути капа доле. Сама репрезентација Србије узела је четири медаље у женској и пет у мушкој конкуренцији. Да смо били комлетнији могло се и више али свеукупно смо задовољни, блистао је стратег трофејног тима који лагано “краљицу“ спортова враћа на своје место изборено у деценијској традицији. Шабац се у фамилији спортова може подичити и атлетичарима који најављују блиставу каријеру. Свакако имена Душана Макевића, Мирјане Пајић и Јагоде Зечевић треба упамтити.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa