Инфо

20. фебруар 2020.20. феб 2020.
На време за  “укрцавање”
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

На време за “укрцавање”

Победа Шапчане вратила у игру за опстанак, бар за бараж место. Инђија четири бода далеко. Гостовање у Сурдулици прилика за наставак наде
Из прохладне вечери изнета три бода су „црвено-црне“ укрцале на воз за опстанак. Није тим закаснио на полазак, али ће путовање бити дуго и два путника ће морати да сиђу пре циља. Жеља је да МАЧВА не буде један од тих путника. Не остварује шабачка екипа лаке победе, али није ни важан манир, већ конто, а сада је, захваљујући одбрани и голу Бране Марковића за три већи.
Док ”фењер” држи Рад, светлост овдашњем суперлигашу осветљава плаво беле боје Радника из Сурдулице. Још су далеко оне, између су нијансе зелене и беле Инђије, али викенд је прилика да се избистре, смањењем дистанце, и контуре Сурдуличана. Осам корака деле два клуба за сада. РАДНИК је почео поразом, очекиваним , у Београду, од Партизана и свакако на „чивијаше“ гледа као прилику за првенце у 2020.
Током јануара екипу је напустио Ристо Ристовић, стандардни халф Станисављевић, голман Вујанић и везиста Дамњановић, али су пристигле замене. Васиљевић се вратио на гол, Јовић, доскорашњи Пазарац ће правити конkуренцију у одбрани и на средини, а у екипи је и Индонежанин Сулејман. Симо Крунић је ослоњен у ефикасности на Макарића, Георгиева, а проблеме уме да направи и Украјинац Павлов. Напад је свакако бољи део тима. Овај меч је и идеална прилика да се Шапчанима врати несрећно изгубљена два бода у првом делу сезоне, у Шапцу. Мачви се враћа Адамовић, најбољи играч јесење полусезоне, који је „грађевинаре“ пропустио због суспензије.
-Добро и организовано се бранимо, то је наша снага, дисциплина не сме да изостане. Лепо је што смо скинули терет последњепласираног тима с леђа, али још нисмо постигли ништа, ни претпоследњи не опстаје. Не зависи ни све од нас, али шта од нас зависи морамо испунити, надати се малој срећи како би се на крају радовали. Меч по меч припремамо и анализирамо – истакао је тренер Драган Аничић.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa