Инфо

Берза

  • aero 907 ▼ -1,52%
  • dnos 3.000 ▼ -3,23%
  • enhl 450 ⚫ 0,00%
  • kmbnpb 678 ⚫ 0,00%
  • niis 557 ▼ -0,54%
  • rmks 3.000 ⚫ 0,00%
  • tgas 13.000 ▲ 0,78%
  • tlkb 12.000 ⚫ 0,00%
  • unfz 18.000 ⚫ 0,00%
(5. март 2020.)
Када славимо жене, сви побеђују

Оне мењају свет

Оснаживање девојчица и жена. Афримација стваралаштва. Изложба “Оне мењају свет” у Отвореној галерији, на Тргу шабачких жртава, 8. марта од 12 часова
Оне мењају свет
У Шапцу 8. Март биће у знаку оснаживања девојчица и жена када је заказано отварање изложбе “Оне мењају свет” у Отвореној галерији, на Тргу шабачких жртава од 12 часова уз пратећи музички програм и доделу признања ученицама и учесницама.
Радови су настали у оквиру конкурса "Оне мењају свет" неформалне групе СуперМодел. Конкурс за девојчице и дечаке узраста 7-19 година био је отворен до 2. марта и без обзира на продужени распуст или баш због њега пристигло је више десетина радова.
Необични нетакмичарски конкурс се издваја јер ће сви доспели радови младих ауторки и аутора бити изложени у централној зони Шапца, у Отвореној галерији.
-Празник жена је дивна прилика да се подсетимо колико је допринос жена значајан за цело друштво. Желели смо да покренемо разговоре и заједнички рад на очувању сећања на важне жене из историје Шапца, да завиримо у машту младих и откријемо како они виде жене данас, али и жене у будућности. Потребно је да разговарамо о узорима и осмислимо сви заједно ко су СуперМодели за нове генерације, а ту нема места такмичењу - казала је једна од ауторки пројекта Јелена Медан.
Пројекат СуперМодел се реализује у оквиру Програма “Подршка грађанском активизму у заједници”, који финансира Влада Уједињеног Краљевства а спроводе га British Council и Траг Фондација.
Циљ пројекта СуперМодел је афирмација стваралаштва, пружање подршке и охрабривања да млади размисле о својим узорима и да истраже своју околину у потрази за необичним женама. На тај начин ненормална група СуперМодел из Шапца активно се бори против предрасуда везаних за женске улоге у друштву, врши едукацију и ствара ново знање које представља у јавности. Конкурс у коме сви побеђују заиста јесте необичан начин афирмисања уметничког стварања.
-Најављивали смо да ће прослава 8. марта бити необична - и надам се да ћемо оправдати очекивања, ове године у фокусу ће бити девојчице, али и младе девојке и жене и њихово стваралаштво. Посебно бих истакла да је СуперМодел један од ретких пројеката који је укључио више институција културе и образовања, организације цивилног друштва, али и младе у граду и селима и бићемо пресрећни да угостимо све ауторке и ауторе и њихове родитеље на тргу у Шапцу. СуперМодел се уклапа у нашу причу о оснаживању девојчица и жена, у чему град Шабац стоји раме уз раме са европским престоницама. Волела бих да посебан позив упутим младима, јер је за музику задужен и бенд Мачкице, који чине три шабачке средњошколке пред којима је сигурно и светска слава, истакла је Марија Ратковић, помоћница градоначелника за младе.

Најновији број

9. јул 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa