Инфо

5. март 2020.5. мар 2020.
Мештани пет деценија чекали асфалт
АСФАЛТИРАЊЕ ЛЕТЊИКОВАЧКОГ ПРСТЕНА

Мештани пет деценија чекали асфалт

Новац који смо одвојили од повраћаја пореза на имовину, био је предвиђен за 200 метара асфалта, јер више нисмо имали. Међутим, град је издвојио своја средства и доплатио разлику, како бисмо повезали све три улице. Не могу да верујем да ће овоме доћи крај и да ћемо најзад добири асфалт. После педесет година чекања
На ободу Месне заједнице Шипурске ливаде у улицама Каонска, Кнеза Часлава и Драгољуба Филиповића, протеклог понедељка, почеле су припреме за асфалтирање. Радови се финансирају средствима од повраћаја пореза на имовину, за које су грађани и гласали, а остатак средстава обезбеђен је из градског буџета. Укупна дужина овог летњиковачког прстена је 450 метара. Вредност радова је око 10 милиона динара.
-Овом приликом желео бих да обавестим и суграђане који станују у Ђурђевданској улици, да чим се овде заврше радови, машине се селе код њих. Радимо уређење све четири улице. Отпочет је инвестициони циклус од пет милиона евра, а новца у буџету има довољно. Град ће уредити свако насеље онако како су то грађани хтели и гласали на референдуму. У складу са одговарајућим планом развоја града. Овом приликом сам од мештана сазнао да само Каонска улица нема расвету, у најкраћем могућем року ми ћемо решити и тај проблем - рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, приликом обиласка радова.
Каонска, Кнеза Чарслава и Драгољуба Филиповића су улице које се раде у пуном профилу, са ивичњацима и сливницима, као и у граду. Претходно је урађена кишна и фекална канализација.
-У овој улици има пуно мале деце. Дуго смо чекали да поред наших кућа прође асфалт. Ово нам много значи. Једино нам недеостаје расвета, да деца не пролазе кроз шуму по мраку када се враћају из школе- објашњава мештанка, Радојка Панић.
Становници улице Кнеза Часлава су пет деценија чекали да им се улица асфалтира.
-Новац који смо одвојили од повраћаја пореза на имовину, био је предвиђен за 200 метара асфалта, јер више нисмо имали. Међутим, град је издвојио своја средства и доплатио разлику, како бисмо повезали све три улице. Не могу да верујем да ће овоме доћи крај и да ћемо најзад добири асфалт. После педесет година чекања. Захваљујем се Граду Шапцу, без чије помоћи не бисмо успели да уредимо ове три улице - рекао је мештанин, Зоран Илић.
Асфалтирање улица у Шапцу наставиће се и у наредном периоду. У плану је асфалтирање улица Кнеза Михаилова и Јарачких жртава. Поред тога, радиће се на уређењу улице Драгише Пењина и другог дела Сремске улице, а биће асфалтиран и један део улице Колонија Мачве.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa