Инфо

5. март 2020.5. мар 2020.
На животном задатку
ЗЕЛЕНА СТРАНКА САМОСТАЛНО НА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ

На животном задатку

Зелена странка ће на локалне изборе у Шапцу изаћи самостално. Одлука је донета на састанку Градског одбора прошле суботе, ком су присуствовали председник странке мр Горан Чобради и заменица председника Бранислава Јефтић.
Представљени су циљеви које ће реализовати уколико буду део будуће локалне власти. Између осталог залагаће се за то да грађани Шапца дишу чист ваздух, тако што ће све фирме морати да уграде адекватне филтере и испоштују норме испуштања штетних гасова. Залагаће се за постављање мерне станице на територији града, које ће мерити све релевантне честице које утичу на загађење ваздуха и да ти подаци буду свакодневно доступни грађанима. Такође, тражиће забрану уласка у град било које фирме са “прљавом” технологијом.
Зелена странка ће инсистирати на систематском пошумљавању града са планом за наредних осам година. Бориће се за успостављање он-лајн катастра зеленила, за рекултивацију бивше депоније “Дудара”, као и за увођење еколошке културе у све сегменте живота.
Поред ових еколошких циљева Зелена странка ће штитити и права друштвено осетљивих група, посебно деце са посебним потребама и њихових родитеља и особа са инвалидитетом и борити се за поштовање људских права.
-Наш задатак није политички, већ животни, да грађани Шапца живе у здравој животној средини. Позивамо бираче да својим зеленим срцем гласају за Зелену странку, гласају за своју будућности и будућност својих потомака, рекла је председница ГО Зелене странке Шабац Мирјана Бингулац.
Чланице Зелене странке позивају Шапчанке 8. марта на дружење у својим просторијама у Господар Јевремовој 2, на четвртом спрату. То ће бити прилика да размене мишљења, изнесу своје предлоге и сугестије ради побољшања улоге жена у друштву.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa