Инфо

21. мај 2020.21. мај 2020.
Имамо обавезу да помажемо најбоље
ГРАДСКЕ СТИПЕНДИЈЕ ЗА НАЈУСПЕШНИЈЕ СТУДЕНТЕ

Имамо обавезу да помажемо најбоље

”Град шаље изузетну поруку младим људима, као и њиховим родитељима, а то је да ова деца треба да служе за пример”
Десет најуспешнијих и седам студената дефицитарних занимања, са државних факултета, потписали су у суботу уговоре о стипендирању са градоначелником Шапца, Небојшом Зеленовићем. Град је за финансирање најбољих из овогодишњег буџета издвојио 3 милиона динара, док је висина месечне стипендије 14.500 динара.
Марија Рудаљевић, студенткиња Природно математичког факултета у Новом Саду, и будући мастер репродуктивне биологије и ендокринологије, потом и молекуларне биологије, и Дамјан Марковић, студент новосадског Филозофског факултета, одсек германистика, за локалне медије су овом приликом изјавили да им овакав вид финансијске подршке доста значи, и изразили захвалност градоначелнику и шабачкој градској управи што су препознали потенцијал младости. Они сматрају да овакви подстицаји доприносе бољој будућности не само једног града, већ целе Србије.
-Ми имамо обавезу да помажемо најбоље. Млади људи, који су одлучили да њихов животни пут буде пут знања, добијају подршку од града више од 15 година. Без обзира да ли ће у будућности донети одлуку да живе овде, или неком другом граду у Србији или иностранству, Шабац ће пратити њихов развој, јер ово је град свих нас, град у којем ће сви вредни људи имати прилику да живе још квалитетније и сигурније- истакао је градоначелник Шапца и додао да је време епидемилошких изазова иза нас, тако да овим младим људима предстоје дани повратка на факултете, испита и колоквијума, те им он жели срећу да све предстојеће обавезе на најбољи начин заврше.
Начелница друштвених делатности, Татјана Марковић, је појаснила да су стипендију за најбоље студенте добили ученици треће, четврте или пете године са очишћеном претходном годином и просеком изнад 9,2. Приликом одабира дефицитарних занимања која ће се стипендирати, слушане су препоруке НСЗС. Од понуђених десет области, попуњено је седам.
-Град шаље изузетну поруку младим људима, као и њиховим родитељима, а то је да ова деца треба да служе за пример. Не само за своје родитеље и породице, већ и свима осталима, јер морамо веровати да ћемо живети у времену у којем ће искључиво мерило бити знање. Честитам и њима и њиховим родитељима, и верујем и да ћемо у наредном периоду имати довољан број студената који ће показати изузетне резултате, а које ћемо ми као Град подржати и наградити- истакла је Марковићева.
Т.Т.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa