Инфо

21. мај 2020.21. мај 2020.
САРАДЊА НА ДОБРОБИТ ОБА ГРАДА
Нови тим за Шабац и Нови тим за Митровицу потписали споразум о сарадњи

САРАДЊА НА ДОБРОБИТ ОБА ГРАДА

Шабац и Сремска Митровица имају доста заједничких пројеката и тема, а овај Споразум има за циљ да досадашњу сарадњу додатно унапреди, на корист и добробит житеља оба града
Споразум о сарадњи у циљу заједничког деловања на унапређењу услова живота у Шапцу и СремскојМитровици потписали су представник Новог тима за Шабац Немања Пајић и представник Новог тима за Митровицу Зоран Богићевић.
- До сарадње је довела близина ова два града, а повезивање два тима у будућности треба да буде пример како градови да сарађују. Сремска Митровица има сарадњу са другим градовима и ван граница Србије, али сматрам да је поента сарадња са градом који нам је најближи. Шабац је за нас изузетан град, доста људи ради у Шапцу а живи у Митровици и обрнуто, тако да је ово први корак у даљојсарадњи -истакао је Зоран Богићевић из Новог тима за Митровицу.
Нови тим за Митровицу на предстојећим изборима излази са програмом који се састоји од пет тачака и углавном се тиче младих. Акценат је на образовању које ће бити бесплатно за најмлађе и на младим спортистима, којима би се обезбедило бесплатно становање. Важне теме су и туризам и формирање Агрофонда за мале пољопривредне произвођаче, као и заштита запослених који раде само за минималац преко рачуна, а остатак зараде добијају „на руке“ што им угрожава кредитну способност и штети буџету града. Посебу пажњу Нови тим за Митровицу усмериће на доношење законског решења за мигранте, чуло се током састанка представника две организације.
Шабац и Сремска Митровица имају доста заједничких пројеката и тема, а овај Споразум има за циљ да досадашњу сарадњу додатно унапреди, на корист и добробит житеља оба града.
- Драго ми је што смо потписали овај споразум, зато што су град Шабац и град Митровица природно повезани. Ми имамо једно заједничко јавно предузеће и у прошлости смо реализовали велики европски пројекат којим смо решили проблем складиштења и одношења смећа из нашег града. Ми гледамо да заједнички интерес преточимо у једну политичку причу, а овако повезани имамо шта и да понудимо људима који живе на овој територији. Добро је да се људи повезују, да имамо заједничке интересе који се пре свега огледају у привреди. Идеја је да се њихова и наша индустријска зона споје, а да, захваљујући расту привреде и свих других сегмената, наши суграђани живе боље, поручио је Немања Пајић из Новог тима за Шабац.
Нови тим за Шабац бави се искључиво локалном политиком, а програм на изборима 2020. настао је као одговор на потребе грађана, додаје Пајић, лидер Покрета Западна Србија.
Тимови ће на локалном нивоу деловати самостално, док ће на регионалном заједнички радити на реализацији постављених циљева.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa