Инфо

1. септембар 2011.1. сеп 2011.
МИШАР

МЛАДОСТ СРПСКОГ СЕЛА

Глумци из домаће серије „Село гори, а баба се чешља“ прошлог петка посетили чланове Аматерског позоришта „Вожд“ са Мишара. Том приликом обишли Музеј и споменик Карађорђу и мишарским јунацима. Дружење се наставило на локацији где се снимају последње сцене трећег дела „Сеоских прича“
Једно писмо и велика упорност прошлог петка довели су протагонисте домаће серије „Село гори, а баба се чешља“ на Мишар. Радош Бајић, Мирко Бабић и Иван Вучковић, познатији по улогама Радашина, Драгојла и свештеника, дошли су да поздраве и да подрже оно што млади глумци Аматерског позоришта „Вожд“ већ треће лето за редом раде.
На сеоском имању недалеко од центра Мишара, где је у уторак пала последња клапа трећег дела „Сеоских прича“, двадесетак младих глумаца дочекало је госте из Београда. У хладовини испод дрвета, не обазирући се на високу температуру, поздравили су једни друге и разменили поклоне. Том приликом Душан Симић, редитељ, сценариста и глумац у „Сеоским причама“, зачетник целог пројекта, предао је гостима „Мишарску читанку“, а Радошу Бајићу и књигу „Којекуде његовим трагом“ шабачког историчара Богдана Секендека. Оно што их је, поред ведрих осмеха, доброте и љубазности која се огледала на младим лицима, највише одушевило је дрворезбарски рад Филипа Рајаковића, ученика Школе за уметничке занате. На њему су симболично приказане две шаке у пријатељском стиску са натписима „Сеоске приче“ и „Село гори“.
- Мени је јако драго што су Радош Бајић, Мирко Бабић, Иван Вучковић дошли да нас посете. Јако смо били упорни. Желели смо да их доведемо како би им показали да управо са младим људима, са нама овде, са нашим осмесима, лепотом, добротом, село може да опстане и да живи ““ рекао је Душан Симић.
Продукција „Село гори, а баба се чешља“ свакодневно добија велики број писама и мејлова. Позив мишарске младости се издвојио и заинтригирао све па и самог Радоша Бајића.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa