Инфо

1. септембар 2011.1. сеп 2011.
НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА У КОЦЕЉЕВАЧКОМ КРАЈУ

СЕЛА БЕЗ ПРВАКА

Број ђака првака на подручју ове општине незнатно мањи у односу на прошлу годину. У пет сеоских школа није тестиран ниједан свршени предшколац. Основна школа Мића Станојловић спремно дочекује нову школску годину
Данас ће звона у пет осморазредних и 11 четвороразредних школа на подручју општине Коцељева озваничити крај летњег распуста и почетак нове школске године. У школске клупе ће први пут сести нешто више од 130 првака.
- Тестирано је и уписано 131 дете, али се очекује да ће их бити још неколико накнадно тестирано. У Коцељеви је уписано 69 првака који ће бити распоређени у три одељења. Али драстична ситуација је у селима Бресница, Дружетић, Суботица, Љутице и Баталаге где ове године нема ни једног новог ученика, а велико смањење броја је и у Свилеуви, тако да ће у овој години прваци бити смештени у комбиновано одељење - рекао је заменик директора школе Војимир Павловић.
Ипак, како кажу, у овој школи нема вишка просветних радника. Обезбеђен је наставни кадар за све наставне области, школска дворишта су уређена а објекти сређени и окречени. У Коцељеви је урађена и нова котларница која ће грејати основну и средњу школу као и спортску салу, а према речима Павловића огрев је уплаћен и наручен. Комплети бесплатних уџбеника за ученике од првог до трећег разреда биће подељени данас.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa