Инфо

1. септембар 2011.1. сеп 2011.
ПРИПРЕМЕ ЗА ГРЕЈНУ СЕЗОНУ

ЈОШ УВЕК ПО СТАРИМ ЦЕНАМА

Угаљ се још може набавити по старим ценама, мада се очекује поскупљење. И дрва се продају по прошлогодишњим ценама а повећање, за сад, није у плану
Грађани који се греју на чврсто гориво углавном се током летњих месеци припреме за предстојећу зимску сезону. На шабачким стовариштима на испоруку угља се у просеку чека свега неколико дана, огревно дрво може да се пазари на кванташкој пијаци по цени до 3.500 динара за кубик, и у цену је урачунат превоз.
Онима који ће се ове зиме грејати на угаљ, крајње је време да крену у куповину уколико желе да пазаре по старим ценама. Поскупљење овог енергента све је извесније, и то у просеку за десет одсто.
- Вероватно ће доћи до поскупљења свих врста угља, мало због несташице, мало због повећане потражње. У „Колубари“ је тренутно мањи застој, али некако успевамо да превазиђемо и уговорено испоручимо купцима ““ кажу на стоваришту.
Тона „сирове Колубаре“ је 5.500 динара, сушене 11.000, угаљ „Бановићи“ је 12.000, „Ђурђевик“ 13.000. За тону „Креке“ треба издвојити 9.000, за „Станаре“ 6.500, док је најскупљи „руски“ угаљ који кошта 16.000 динара.
Највеће интересовање је за одложено плаћање, чековима грађана и путем административне забране, док се за кеш купује ретко.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa