Инфо

15. октобар 2020.15. окт 2020.
Подељена срећа,  два пута је већа
Дечија недеља у Основној школи „Јеврем Обреновић“

Подељена срећа, два пута је већа

Дечија недеља у Јевремовој школи од 5. до 11. октобра обележена је пригодним активностима уз поштовање свих епидемиолошких мера. Под слоганом „ПОДЕЉЕНА СРЕЋА, ДВА ПУТА ЈЕ ВЕЋА“ недеља посвећена деци реализована је скромније него прeтходних година због ситуације изазване епидемијом COVID-19.

У матичној школи ученици нижих разреда и продужени боравак имали су ликовне радионице на којима су кроз забаву учили важне животне лекције, једна од тих радионица у другом разреду носи назив «Игром до здравља». Виши разреди су се у оквиру ликовних радионица бавили осликавањем клупа на платоу испред школе. Лепе поруке, интересантни мотиви и живописне боје допринели су улепшавању школског простора.
И природне науке су биле заступљене у току Дечије недеље. У шестом разреду реализована је презентација «Све је физика» којом се свакодневни живот повезује са физиком. Презентација из хемије под називом «Први српски хемичари» допринела је едукацији ученика седмог разреда о нашим научницима из ове области. Радионица из биологије «Чувајмо срце» афирмисала је здраве животне стилове код ученика осмог разреда.



Ученици одељења 71 су у петак, 9. октобра одиграли кратку представу ,,И ми смо били деца”. Представа приказује одломак из драме ,,Свемирски змај” Душана Ковачевића, која се од ове године обрађује у 7. разреду. С обзиром на тренутну епидемолошку ситуацију изабран је одломак драме у ком нема много контакта међу глумцима, а који је, свакако, веома занимљив и забаван. Ученици су својим костимима и добром глумом разонодили своје другаре и учинили да час прође у најлепшој атмосфери.
Библиотечка секција слала је лепе поруке о пријатељству, а један дан био је посвећен и деци у инклузивном образовању.



Дечија недеља обележена је и у издвојеним одељењима низом адекватних активности.
Била је ово једна занимљива, едукативна, креативна и забавна недеља у ОШ „Јеврем Обреновић“ посвећена деци и њиховим правима.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa