Инфо

22. октобар 2020.22. окт 2020.
први бодови: жрк “медицинар”

први бодови: жрк “медицинар”

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (Ж)

У најави леп меч

Добра игра у првом делу у Аранђеловцу. Младе исказују самопоуздање. Војводина сачувала најважније и додатно се појачала са циљем освајања четвртог места. Благи фаворит гост
Нико није, све и да је непоправљиви оптимиста, могао очекивати више од јаког отпора и пораза у Аранђеловцу. За похвалу је игра Шапчанки у првом делу, посебно после катастрофалног почетка и 0:5 већ на самом почетку. Успеле су после минута предаха да се пробуде и одиграју добро до паузе, изједначе и минут их је делио од одмора у егалу. Друго полувреме је ипак исказало разлику у квалитету и искуству, те је пораз био неминован, но уз добре партије две искусне Ане, Радовић и Благојевић, пажње су вредни наступи младих, Кажић и Обреновић које су постигле пет, односно два гола.

Када се изузме водећа тројка: Наис, Јагодина и Бекамент, сви други тимови су приближнијег квалитета и без обзира да ли сте фаворит или аутсајдер, епитет носи ознаку благи, док је најчешће реч о екипама сличног квалитета. Против ВОЈВОДИНЕ „медицинарке“ су већ играле у припремама, Нови Сад је победио, но иза њих је дужи припремни период, а Шапчанка то беше први меч после дуге паузе. Новосађанке су сачувале водеће играчице из претходне сезоне и циљ у овој је четврта позиција. Најбоља играчица је некадашња рукометашица Медицинара из шампионских дана Тамара Жарковић, као и одлична чуварка мреже Невена Радојичић. Победу у Зајечару донела је Емилија Лазић, још један адут, а ту су још капитен Берак, Чаушевић, Гутеша и још једна бивша „медицинарка“ Јелена Зечевић.

БЕКАМЕНТ ББ – МЕДИЦИНАР 32:24 (15:14)
СРЦ „Шумадија“. Без гледалаца. Судије: Јовандић и Секулић (оба Панчево). Седмерци: Бекамент 5 (3); Медицинар 4 (3). Искључења: Бекамент 2; Медицинар 4 минута.
БЕКАМЕНТ ББ: Којић, Радојичић, Цвијановић 2, Анић 2, Станојловић 1, Станић 5, Стаменић 9, Симић, Рајовић 2, Грбић, Орловић 3, Качаревић, Нићифоровић, Гаровић 2, Томић 6 (3).
МЕДИЦИНАР: Обреновић 2, Мијаиловић, Којић, Радовић 5, Нинковић, Обрадовић, Кажић 5, Пидро, Цветиновић 1, Јокић, Ракић 3, Глишић, Благојевић 8 (3).


МЕДИЦИНАР не изгледа лоше на почетку. Док здравље служи, искуство две играчице на беку, међу стативама, борбеност на црти и младе играчице које се успешно боре са тремом, гарантује добре утакмице и бодове. Благи фаворит су Новосађанке, но могла би то бити неизвесна утакмица која може на обе стране да „претегне“.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa