Инфо

28. јануар 2021.28. јан 2021.
Обавезна пријава за вакцину
Наставља се имунизација у Шапцу

Обавезна пријава за вакцину

На пунктове за вакцинацију ће моћи да дођу само они који су послали пријаву путем портала Е-управа, или позивом на број 0800 222 334 и добију обавештење о заказаном термину
Имунизација Шапчана настављена је током недеље и због повећаног интересовања више од 5000 грађана је за седам дана примило прву дозу кинеске вакцине Синофарм. Према одлуци Министарства државне управе и локалне самоуправе, од уторка, на пунктове за вакцинацију ће моћи да дођу само они који су послали пријаву путем портала Е-управа, или позивом на број 0800 222 334 и добију обавештење о заказаном термину.

-До сада је вакцинисано 5250 наших суграђана кинеском вакцином произвођача Синофарм. Од Министарства државне управе и локалне самоуправе добили смо обавештење да се вакцинација на пунктовима врши само за грађане који су се пријавили путем Е-управе и добили термин, како би се избегле гужве и редови. Претходних дана смо имали значајан број суграђана који су дошли на имунизацију, а нису имали заказан термин. Апелујемо на све суграђане да се пријаве путем портала Е-управе, или путем телефона 0800 222 334 од 8 до 20 часова. За суграђане који имају више од 65 година неће бити потребно заказивање - истакла је директорка Дома здравља др Јасмина Станковић појаснивши дилему о старосним границама за вакцине одређених произвођача.



Ученици Медицинске школе „Др Андра Јовановић“ као волонтери дају свој допринос и подршку здравственим радницима у имунизацији суграђана. Истичу да нису имали дилему да ли се се укључе и помогну.
-Желели смо да помогнемо нашим лекарима и сестрама који су на „удару“ од марта месеца. Школујемо се за медицинску струку, а уз професоре смо заволели и будући позив, јер када нешто волите ништа није тешко - нагласила је ученица четвртог разреда Медицинске школе Ања Стојковић.


-Кинеску могу да приме сви старији од 18 година и нема ограничења, за разлику од руске која је предвиђена за оне старије од 18 до 60 година, што важи и за Фајзерову, за старије од 16 година.
Члан градског већа Стеван Матић одлучио се за вакцину, јер сматра да је то најефикаснији начин заштите, и позвао све да се пријаве за имунизацију.

-Дуго путујем кроз живот и свашта сам чуо, видео, упознао и хиљаду књига прочитао. Никада, нигде нисам сусрео, нити прочитао да се догодило као сада и да је планету захватила једна пошаст која односи животе. Према мојим сазнањима корона је однела 2.300.000 живота, а преко 100 милиона особа је оболело. Да је било вакцине, моја супруга не би напустила овај свет пре 38 дана. Нажалост, вакцина тада није била доступна. Због тога се ни једног тренутка нисам двоумио, не само као члан Градског већа, него и као потпредседник Удружења пензионера Шабац да будем пример и позовем своју популацију да без бојазни верује лекарима, јер немамо коме другом. Они се херојски боре за наше животе, а сматрам да само вакцинацијом штитимо и себе и друге. Због тога треба да се вакцинишемо, а кинеску сам одабрао јер сам видео да су се за исту одлучили и градоначелник Шапца, као и директор Завод за јавно здравље - рекао је члан Градског већа Стеван Матић и нагласио да је „реч струке пресудна у очувању здравља“.
М. Ж.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa