Инфо

28. јануар 2021.28. јан 2021.
Дух светосавља
Школска слава Свети Сава у образовним установама у Шапцу

Дух светосавља

Желим да поручим свим просветним рaдницима и ученицима да су положили испит рада, труда и озбиљности у тешким временима, јер су омогућили неометан образовно-васпитни процес на даљину. Знање нема границе и не познаје баријере
Ломљењем славског колача образовне установе у Шапцу обележиле су 27. јануар, школску славу Светог Саву. У измењеним околностима услед пандемије изостале су традиционалне приредбе, али је потреба да се дух светосавља одржи у тешким временима постала је једна од водиља. Водећи се постулатима првог српског архиепископа и просветитеља Саве школе су на пригодан начин прославиле своју славу.
Градоначелник Шапца др Александар Пајић присуствовао је обележавању Дана Светог Саве у Медицинској школи „Др Андра Јовановић“ и том приликом ученицима, запосленима честитао школску славу.

-Ово је велики дан за Шабац и Републику Србију, јер све образовне установе славе светосавске свечаности на један другачији начин, због епидемије. Свети Сава је утемељио српску државност и просвету, културу, а бројне вредности потичу из светосавља. Желим да поручим свим просветним рaдницима и ученицима да су положили испит рада, труда и озбиљности у тешким временима, јер су омогућили неометан образовно-васпитни процес на даљину. Знање нема границе и не познаје баријере. Медицинска школа је једна од најелитнијих установа у Републици Србији и у овој установи сам почео свој радни век, те сам желео да и као градоначелник посетим школу на значајан датум за све. Дан је значајан и за Републику Србију, јер је у Београду откривен споменик Стефану Немањи, великом владару, оснивачу српске средњовековне државе и чувару српског православља - истакао је градоначелник Шапца.
Руководство школе истиче да ће наставити предано да ради на образовању младих, усавршавању и неговању знања како би били образовна установа за пример и понос.-Почаствовани смо посетом градоначелника и трудићемо се да оправдамо све лепе речи које смо чули и да у наредном периоду будемо школа којом ће се град поности. Настојаћемо да одржимо континуитет, постижемо добре резултате и будемо школа коју ће похађати добри ученици и да ћемо спроводити квалитетан образовно-васпитни рад - изјавила је директорка Медицинске школе „Др Андра Јовановић“ Биљана Ђукнић.

Основна школа „Ната Јеличић“ недавно је обележила шест деценија постојања, у најужем кругу запослених и неколицине пријатеља, те је и Савиндан био у кругу одабраних. Заменик градоначелника Блажа Кнежевић присуствовао је ломљењу славског колача.

-У традицији нашег народа слава је најрадоснији дан и највећа свечаност, тако је и 27. јануар посебан за школу и са посебном радошћу чекамо празник. Посебно задовољство, јер смо сви на окупу, ученици и запослени, те поделимо осим радости и све оно што нам је значајно. Ова година је посебна, а то се осликало и на прославу Светог Саве. Сваке године је прослављамо, али из познатих разлога сада је обележавамо. Свакако да би нам било драже да су околности другачије, али поштујући све епидемиолошлсе мере и упутства одлучили смо да скромно обележимо празник. Изразито нам је задовољство што су уз наше запослене у нашој школи обележавању школске славе присуствовали заменик градоначелника Блажа Кнежевић, шеф кабинета градоначелника Риста Ристић и представници Савета месне заједнице, представник Савета родитеља и наш драги пријатељ и аутор монографије о Натиној школи Драгослав Мићић -истиче Горан Синобад помоћник директора ОШ „Ната Јеличић“.
М. Ж.

Најновији број

2. фебруар 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa