Инфо

28. јануар 2021.28. јан 2021.
Вечерас Игре богова
Шабачко позориште

Вечерас Игре богова

Свети мученик Порфирије глумац, родом из града Ефеса, пратио је војводу Александријског на његовом путу у Кесарију. Једном, када је добио задатак да исмеје хришћанску сцену крштавања – догодило се чудо
Представа „Игре богова“, у режији Давида Алића, биће изведена вечерас (28. јануара) са почетком у 19 часова на сцени Шабачког позоришта.

Свети мученик Порфирије глумац, родом из града Ефеса, пратио је војводу Александријског на његовом путу у Кесарију. Једном, када је добио задатак да исмеје хришћанску сцену крштавања – догодило се чудо. Порфирије је, како пише у предању, осетио да је хришћанин. Пошто су видели ово чудо, многи из публике одлучили су да приступе хришћанској цркви, па је војвода тражио од Порфирија да се одрекне своје вере. Профирије глумац – то је одбио, због чега је кажњен одсецањем главе. Хришћанска црква, од тада, слави га као светог мученика и заштитника глумаца и драмских уметника.

Улоге: Свети Порфирије глумац - Иван Томашевић, Аурора - Анета Томашевић и Аурелије - Душан Симић.
Радно време билетарнице 11-13 и 17-19 часова. Цена карте је 400 динара. www.sabackopozoriste.rs онлајн куповина карата.

Молимо Вас да, због актуелне ситуације, поштујете прописане мере заштите. Обавезно је ношење заштитиних маски, као и држање потребног растојања приликом уласка и поштовање распореда седишта.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa