Инфо

1. април 2021.1. апр 2021.
шампиони: генерација 2009. (Шабац 1)

шампиони: генерација 2009. (Шабац 1)

ВАТЕРПОЛО: ГЕНЕРАЦИЈА 2009.

НОВИ ВАТЕРПОЛО ШАМПИОНИ

После 2008. и 2009. годиште се доминантно попело на врх у држави. Куп Србије освојен уз све победе. Три утакмице, три велике победе. Други тим Шапца незванични шампион свог годишта
На финалном турниру у Шапцу, ВК „Шабац“ је остварио три убедљиве победе обезбедивши још један трофеј за већ испуњену витрину. Куп Србије за годиште 2009. становаће у Шапцу бар једну годину, а ако се по јутру дан познаје, могло би то да потраје знатно дуже. Савладани су, на финалном турниру: Земун (20:2), Спартак (23:5) и Шабац 2 (19:5). Екипа коју је предводио тренер Драган Человски, заједно са Миливојем Бранковићем освојила је трон уз гол разлику 62:12!!! У базену није виђена само резултатска, већ и играчка доминација, уз највећи број играча који су добили шансу и распоређени терет великог успеха.

-То је резултат рада, посвећености, жеље код ових дечака. Четворица играју са сјајним 2008. годиштем, што је додатно сазревање. После освојене титуле очекивања су наравно велика, а када сте на врху, ви више не циљате нешто више, јер тога нема, већ браните оно што сте освојили, док други желе да дођу на ваш ниво. Јесте теже, али шампионски карактер се показује баш у таквим ситуацијама. Принципи рада наше школе дају одличне резултате и верујемо да ће то бити настављено и наредних година – истакао је Драган Человски.

Сребрну медаљу освојио је Партизан, док је бронзу у свој град однео суботички „Спартак“.

Незванични шампони 2010.
Многе најјаче екипе 2009. годишта нису успеле да се пласирају на финални турнир Купа, а међу шест најбољих сус е нашле две екипе Шапца. Шабац 2 је четврти у држави, међутим, осим симпатија свих, они се могу назвати и незваничним шампионима за своје годиште, јер иако се такмиче са 2009. годиштем, реч је о дечацима рођеним 2010, чак и некима 2011. годиште. Година је велика разлика у овом узрасту за сваки спорт, посебно ватерполо, а они су успели да се пробију кроз финале региона, полуфинале и освоје четврто место у дуелима са годину или две старијим играчима. Предводили су их Мирослав Мандић и Игор Јовановић.

генерација 2010: шабац 2


Ниједна екипа њихове генерације није била ни близу пласмана међу шест најбољих, те су они апсолутно незванични шампиони 2010. годишта. Њих тек наредне године очекују такмичарски изазови са својим годиштем.

-Ово је за њих велики ветар у леђа и очекујемо много и од ове генерације. Већ сада прокламујем циљ једне од медаља на државном нивоу – додао је Человски који је и координатор школе клуба за генерације 2009, 2010, 2011. и 2012. годиште.
ФОТО: ВК Шабац (фб)
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa