Инфо

15. април 2021.15. апр 2021.
Пауза пред Боранке
РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (Ж)

Пауза пред Боранке

Викенд паузе због ЕХФ недеље и обавеза репрезентације. Медицинар без страха за опстанак тражи што бољи пласман. Четири јуниорске репрезентативке из редова шабачког клуба. Четири рунде до краја Лиге
Шабачки Медицинар мирно улази у финиш сезоне и једини циљ је самопревазилажење, уз већ уигравање нових младих рукометашица за наредну сезону. Млади тим из Шапца је фактички одавно обезбедио опстанак, драме није ни било нити једног тренутка, чак се и плеј оф чинио као могућа сензација, но ни то није реална опција у односу на екипе са више квантитета, више квалитета и пре свега неупоредиво више искуства, попут Инђије или Крагујевца.

Младост (НП) – Медицинар 30:28 (15:11)
ОШ „Свети Сава“. Без гледалаца: Судије: Милосављевић и Тривковић (оба Бешка). Седмерци: Младост 3 (3); Медицинар 7 (4). Искључења: Младост 6; Медицинар 2 минута.
МЛАДОСТ (НП): Максић, Мацура, Милојевић, Глушица 5 (3), Поткоњак 1, Драгосављевић, Булатовић 4, Косановић, Шуберић, Лукић, Јовановић 4, Станојевић, Бонер 4, Богуновић 8, Ми. Којићић 4, Ма. Којичић.
МЕДИЦИНАР: Обреновић 5, Мијаиловић, Којић, Радукић 4, Нинковић, Обрадовић 1, Кажић 6 (3), Цветиновић 3, Крстић 5, Ракић 1 (1), Ивковић 3, Глишић.


-Шта је било примарно ове сезоне, сматрам да смо остварили, превазишли многа очекивања, остварили неке велике и неочекиване победе и свакако да је сезона успешна. Ипак, не смемо да се опустимо, покваримо утисак, већ морамо да покажемо како припадамо средини табеле и да остваримо што више можемо у последњих пет кола. Морамо бити најбољи што можемо – истиче млада Лана Мијаиловић.
Она је једна од четири рукометашице шабачког суперлигаша која има врло активну паузу, јер тренутно тренира са репрезентацијом у оквиру ЕХФ недеље. Уз Мијаиловић, ту су још колегинице у бековској линији Уна Обреновић и Александра Крстић, односно пивотмен Тамара Којић.

Поверење „странкињама“
Сениорке Србије 17. и 21. априла играју двомеч квалификација за Светско првенство против Словачке, а нови селектор Словенац Урош Бергар изабрао је 22 рукометашице и ниједна није из домаће лиге. Највише је из лиге Румуније, чак 11 рукометашице.


-Част је и сан бити део националног тима. Сваки тренинг је прилика за усавршавање, напредак, што је изузетно важно за нас младе, јер има много простора за надоградњу увек. Трудимо се на сваком окупљању да покажемо да смо истински репрезенти Србије, на паркету, али и ван њега – додаје Мијаиловић.

До краја сезоне, Медицинар следећег викенда очекује меч против Бора у Шапцу, претпразнично гостовање у Зајечару, посета Јагодинки петог маја и гостовање у Нишу осмог дана петог месеца.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa