Инфо

29. април 2021.29. апр 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА ПОСЕТИО ШАБАЦ

Значај Фрушкогорског коридора

Доминатна тема била велика инфраструктурна саобраћајна капитална инфесиција која би требало да споји два града. Партнери из Азербејџана раде деоницу Рума – Шабац, а очекује се да ће председник РС до 1. маја отворити почетак радова на Фрушкогорском коридору са кинеским партнерима
Градоначелник Шапца Новог Сада Милош Вучевић у понедељак је посетио град Шабац. У разговору са градоначелником Шапца др Александром Пајићем доминатна тема био је капитални инфраструктурни пројекат изградње Фрушкогорског коридора.

Причали смо о великим пројектима на државном нивоу, али и о пројектима који су од локалног значаја и који ће у наредном периоду доћи као инвестиције у Индустријску зону Шабац


- Велико ми је задовољство што је гост града Шапца градоначелник Новог Сада, господин Милош Вучевић и што је своје огромно искуство поделио са мном и дао ми савете за функционисање озбиљног и великог града какав је Шабац. Причали смо о великим пројектима на државном нивоу, али и о пројектима који су од локалног значаја и који ће у наредном периоду доћи као инвестиције у Индустријску зону Шабац, пре свега о запошљавању суграђана, истакао је Пајић.

Такође, званичници су разговарали о питањима из области културе, спорта, социјалне заштите и екологије.

Фото: Глас Подриња


- Данас сам се уверио да градоначелник Шапца има визију шта ће и како урадити за Шабац, али и за Мачву као регион који има и те како добру перспективу, имајући у виду позицију и марљивост народа који овде живи. Свакако да је доминатна тема била велика инфраструктурна саобраћајна капитална инфесиција која би требало да споји наша два града. Наши партнери из Азербејџана раде деоницу Рума – Шабац, а очекујем да ће председник РС до 1. маја отворити почетак радова на Фрушкогорском коридору са кинеским партнерима.

Како је навео, радови крећу са новосадске стране Фрушке Горе, пробијају се тунелске цеви које ће бити најдуже у Србији.

- Сигуран сам да ћемо за три до четири године између наша два града путовати за пола сата, што је озбиљна предност за нове инвестиције које подижу квалитет живота. Фрушкогорски коридор ће повезати и цело Подриње, додао је Вучевић.

Након разговора, званичници су се прошетали улицама Шапца од Градске куће до Градске управе. Вучевић је пожелео Пајићу пуно успеха.

- Уз борбу и рад да има и мало среће, а познато је да срећа прати храбре.
М.Ф.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa