Инфо

6. мај 2021.6. мај 2021.
фото: тк младост

фото: тк младост

ТЕНИС: ДРУГИ РОЂЕНДАН ТК „МЛАДОСТ“ ПРЊАВОР

Две године замајац за даље

Тениски клуб „Младост“ из Прњавора обележио је две године рада. Тренутно се истиче бројношћу, не само на овом подручју, већ и у Србији, наглашавају у клубу. На иницијативу садашњег председника ТК Младост Дејана Васића у пролеће 2019. реализована је давно замишљена идеја о оснивању клуба у Мачванском Прњавору. Убрзо је преуређен један неуређен простор у близини вртића у тениски терен.
-Таква акција мештана је допринела да порасте популарност овог спорта у Прњавору и мотивисала је велики број деце да мобилне телефоне замене рекетима и да више времена проводе бавећи се спортом. Круна целе ове спортске приче била је оснивање Тениског клуба „Младост“, 26. априла 2019. На самом почетку клуб је бројао 26 малих играча, али како се ова прича развијала у позитивном смеру дошло се до тога да је у току годину дана у клубу било 76 малих играча. На крају друге године постојања клуб броји исти број чланова, имајући у виду да за ове две године преко стотину деце узраста 5 до 14 година опробало се у овом спорту. То овај клуб чини највећим по броју чланова у Србији. Тениски клуб из Прњавора у Србији јединствен по томе што поседује први терен са природном травнатом подлогом, што је уједно и једини терен овог типа у Србији. – истиче Дејан Васић.

Током две године одржано је шест великих јуниорских турнира у мушкој и женској категорији који су били веома посећени. Крајем 2019. године, организована је историјска посета Тениском центру Новак где су малишани имали прилику да виде трофеје набољег светског тенисера. Том приликом су упознали чари тениса тренирајући са тренерима из Новакове Академије.

-Клуб негује и друге значајне вредности као што су образовање, култура, традиција,вера и историја наше земље. За чланове клуба се организују разне едукације, обележавање рођендана малишана, излети у природи и свеукупно неговање једне позитивне и другарске атмосфере. Клуб је за две године постојања посетио веома значајна историјска места као што су Храм Светог Саве, Текериш, Манастир Троноша и Тршић. Пре сваког поласка у посете клуб се окупља у храму св. Пророка Илије у Прњавору где се деци читају молитве за пут и здравље. ТК Младост први је клуб у Србији који је обезбедио деци комплетну тениску опрему познатог светског бренда, комлет тренерке за децу, мајице и торбе за тенис – наводи Васић.

- Невероватно је шта смо успели заједничким снагама да направимо за ове две године, родитељи, деца и људи у клубу и људи добре воље сви смо подједнако заслужни. Релативно смо млад клуб али број деце и њихов ентузијазам дају нам подстицај да наставимо још боље и још јаче. Циљ нам је да поред тениса деца науче праве животне вредности. Драго ми је што деца уче и много знају о вери ,историји и култури Србије. Спорт је лепа ствар, али када спојите све ово онда је најлепша ствар у правом смислу те речи. Много људи је похвалило наш рад, где год се појавимо сви кажу да смо понос Србије. За две године постојања на терену ТК Младост одржано је преко 2000 тренинга и многобројне друге активности за децу - истиче Васић и додаје да су спремни планови за наредни период.

-Организовали смо Тениску летњу лигу за јуниоре, дечаке и девојчице што је нешто ново за нас и за играче. Лига траје четири месеца, мечеви су викендом. У просеку у Прњавору преко лета одиграће се сваки дан један такмичарски меч, поносни смо на ту чињеницу и потрудићемо се као и увек да такмичарима и публици обезбедимо што боље услове. У клубу ради један веома млад тим људи који је пун ентузијазма и из дана у дан прави све веће пројекте и планове за наредни период. Надамо се да ће Тениски клуб Младост наставити још успешније са радом и да ће изнедрити неке будуће тениске шампионе.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa