Инфо

6. мај 2021.6. мај 2021.
que sera sera: вк шабац

que sera sera: вк шабац

ВАТЕРПОЛО: ПЛЕЈ ОФ СУПЕР ЛИГЕ

ХРАБРО НА ФАВОРИТА

Шапчани против првог фаворта Лиге. Крагујевац у најбољој форми, прекинули низ Хрвата у Регионалној лиги. Судар много репрезентативаца. Истински дерби великана
Мало где као у спорту су чуда могућа и док нешто није завршено, преокрети су могући, али ћемо овај пут свесно ризиковати и прекршити правило, јер су околности такве да би све другачије било, не сензација, већ чудо чуда. Синић су одиграни реванши четвртфинала плеј офа Супер лиге за ватерполисте, у тренутку када настаје овај текст не знамо исходе, међутим у сва четири дуела одиграна претходне среде, гости/фаворити су славили убедљиво, а како је квалитет на њиховој страни, није реално да је било ко изгубио на свом базену стечену предност.

На Градском базену је гостовала Војводина. Умела је Шапчанима раније да направи много проблема новосадска екипа, но у претходне три сезоне, „чивијаши“ су убедљиви, а на овај дуел су донели плус шест из Новог Сада. Није реално да је Војводина надокнадила тај заостатак, као што није реално да је исти минус надокнадио Партизан против Црвене Звезде, нити неко може очекивати да би Наис могао да победи 12 голова разлике у Крагујевцу или Земун да слави против Новог Београда. Једини су реални полуфинални парови: Раднички – Шабац и Нови Београд – Црвена Звезда.



Шампион Србије ће одмерити снаге са шампионом Региона и улога фаворита је на страни Крагујевчана. Не само да имају предност домаћег базена, већ је реч о најквалитетнијој екипи у Србији у овом тренутку. У домаћој лиги су имали 17 победа у 18 кола, у низу су од 18 узастопних победа, победили су два пута Шапчане, освојили су Регионалну лигу као први клуб из Србије коме је то успело, били су надомак Лиге шампиона, четвртфиналисти Евро купа. Од почлетска сезоне укупно су на нивоу Србије и региона поражени само два пута, од Новог Београда у другом колу и Југа на полуфиналном турниру Регионалне лиге. Обе екипе су „осветили“ победивши их у пролећном делу, односно финалу РЛ. Поражени су од Црвене Звезде у финалу Купа, али после петераца. Укупно, на три фронта 28 утакмица, 25 победа, један реми и два пораза. У саставу имају репрезентативце: Страхињу Рашовића, голмана Добожанова, Тохоља, Лукића, Радуловића, некадашње ватерполисте Шапца, као и Огњена Васовића, потом Јанковића, Укропину, аса из Црне Горе, Пљевачића, руског репрезентативца Никиту Круга, без слабе тачке. На мести тренера је Урош Стевановић који већ седам година предводи Раднички, водио га је од финала Лиге шампиона 2014, а остао је уз тим и у Првој Б лиги.

Ипак, када говоримо о доброј форми, говоримо о ватерполистима Шапца, од којих је само Раднички имао бољи учинак у пролећној полусезони. У збиру са Регионалном лигом, Шапчани су у последњих 13 мечева, остварили девет победа и по један реми и пораз, а у низу су од десет утакмица без пораза. Вуксановић, некадашњи играч Крагујевца и Драшковић су донели додатни квалитет и тим изгледа боље него током јесени, а победа на Новом Београду против изврног тима је доказ прогреса. Стојановић, Вучинић, Велкић, Репановић, Филиповић, такође носе репрезентативне капице Србије, односно Ћетковић, Драшковић Црне Горе. Укратко има с чим „ударити“ и бранилац титуле.

Ретко је Раднички губио, али је у првом колу био близу пораза у Шапцу, водио је домаћин и 5:1, али је гост победио у последњим секундама. Искуство и форма јесу на страни Радничког, али и притисак очекивања. Биће то истински дерби „тешкаша“.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa