Инфо

3. јун 2021.3. јун 2021.
http://vladimirci.org.rs

http://vladimirci.org.rs

Четврта редовна седница Скупштине општине Владимирци

Изгласан ребаланс буџета

На седници усвојен је и Предлог одлуке о ребалансу буџета општине Владимирци за 2021. годину. Такође су донета и два Решења о прибављању непокретности у јавну својину општине Владимирци и то непосредном погодбом, из разлога што непокретности које се прибављају у јавну својину општине Владимирци по својим карактеристикама једине одговарају потребама власника – општини Владимирци
Одборници су разматрали тринаест тачака дневног реда.
Прва тачка о којој су се одборници данас изјашњавали односила се на Предлог одлуке о промени Статута општине Владимирци, за који је прибављено и мишљење Министарства државне управе и локалне самоуправе. Одлуком се предвиђа подстицање и помагање развоја задруга на територији општине Владимирци.

На седници Скупштине општине Владимирци, одборници су донели и Одлуку о финансијској подршци домаћинствима у процесу енергетске транзиције, као и Правилник о суфинансирању мере енергетске транзиције


На седници усвојен је и Предлог одлуке о ребалансу буџета општине Владимирци за 2021. годину.
Такође су донета и два Решења о прибављању непокретности у јавну својину општине Владимирци и то непосредном погодбом, из разлога што непокретности које се прибављају у јавну својину општине Владимирци по својим карактеристикама једине одговарају потребама власника – општини Владимирци. Ради се о непокретности за К.О. Владимирци, која је потребна за изградњу улице и формирања јавне површине и непокретностима за К.О. Прово, које су потребне за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода.
У важније тачке, убраја се и усвојен Предлог одлуке о предлогу Влади Републике Србије да донесе Одлуку о преносу права јавне својине за катастарску парцелу 688 КО Меховине из јавне својине Републике Србије у јавну својину општине Владимирци. Одлука је донета како би се предметна парцела прибавила у јавну својину општине Владимирци, ради изградње стамбених објеката и збрињавања ромских породица са пребивалиштем у Меховинама, а који су били смештени на депонији „Винча“ у Београду.
Одборници су такође усвојили и Предлог Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Владимирци за 2021. годину. На исти је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде дало претходну сагласност.
На седници Скупштине општине Владимирци, одборници су донели и Одлуку о финансијској подршци домаћинствима у процесу енергетске транзиције, као и Правилник о суфинансирању мере енергетске транзиције. У смисли ове одлуке, енергетска транзиција представља процес преласка са система у коме се доминантно користе конвенционални (необновљиви) извори енергије на систем заснован на коришћењу обновљивих извора енергије. Самим тим, она подразумева и увођење мера за уштеду енергије и њено ефикасно коришћење. Правилником се наводи да је циљ спровођења мере енергетске транзиције унапређење енергетске ефикасности и повећано коришћење обновљивих извора енергије у домаћинствима на територији општине Владимирци.
Одборници су у раду изгласали и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о општинским и некатегорисаним путевима на територији општине Владимирци.
Такође је донета и Одлука о образовању Савета за праћење примене Етичког кодекса функционера локалне самоуправе, као и Одлука о поступку предлагања кандидата за чланове надзорног одбора јавног предузећа чији је оснивач општина Владимирци.
Једна од тачака која је била на анашњем дневном реду је и Предлог закључка о усвајању Извештаја о раду Општинског већа општине Владимирци за период од 01.01.2021. године до 31.03.2021. године, у складу са одредбом Статута општине Владимирци.
У раду данашње седнице Скупштине општине Владимирци, учествовало је 25 одборника.


http://vladimirci.org.rs

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa