Инфо

12. август 2021.12. авг 2021.
Трећи “Богатфест”
Богатић

Трећи “Богатфест”

Од 06. до 08. августа 2021. године, трећу годину заредом у организацији Културно-образовног центра Богатић одржава се Међународни фестивал фолклора”Богатфест 2021”. Генерални покровитељ је Скупштина општине Богатић.

Манифестација је започела у петак 06. августа у вечерњим часовима, дефилеом учесника фестивала, након чега су се представили извођачи шест играчких ансамбала из Србије, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Словеније и Румуније, као и трубачки оркестар Михаила Стојкановића из Прибоја.

У суботу 07.августа, другог дана фестивала, председник општине Богатић Милан Дамњановић,са сарадницима приредио је свечани пријем за учеснике манифестације, на коме су присуствовали представници амбасада Босне и Херцеговине, Републике Румуније, председник Покрета “Православна Русија” из Брјанска, града побратима Богатића, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац и представници Међународног савета организатора фестивала фолклора и традиционалне културе. Поздрављајући присутне у име грађана општине Богатић и у своје лично име председник Милан Дамњановић се захвалио извођачима што су својим учешћем увеличали фестивал фолклора који је постао традиција не само Богатића већ и читаве Мачве. Речи захвалности упућене су и представницима амбасада и Покрету “Павославна Русија”.



Уследио је дефиле учесника, који је предводио трубачки оркестар Михаила Стојкановића из Прибоја, заједно са Фолклорним ансамблом “Ђидо” из Богатића. На платоу испред зграде Скупштине општине Богатић изведен је део сплета игара, као увертира за концерт, који је уприличен на главној бини полигона Основне школе “Мика Митровић”. Препуно гледалиште је пратило програм у коме су извођачи из пет земаља приказали културу свог краја.

Трећег дана фестивала учесници ће приказати културно уметнички програм у склопу манифестације “Хајдучко вече” на Васином шибу у Црној бари.

У оквиру програма Међународног фестивала фолклора уприличен је сајам народне радиности и традиционалних производа из Мачве, али и околних места на коме су излагачи представили производе свог краја.
Кабинет начелника МУО Владана Красавца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa