Инфо

12. август 2021.12. авг 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

„Породична регата“ запловила од Срема ка Шапцу

Сремска Митровица приредила величанствен дочек

Организацији се прикључила градска управа Сремске Митровице. Регата интернационалног карактера. Пријављено 320 учесника, накнадно се прикључило још 80.
Већ више година одржава се традиционална Савска регата у организацији Одреда извиђача поречана „Савски Чивијаши“. Оно што ову регату издваја од претходних јесте то што се организацији прикључила и Градска управа Сремске Митровице, по први пут, са жељом да ово постане традиција и да два града заједно учествују у овој манифестацији.

ВАТРОМЕТ ЗА УЧЕСНИКЕ


СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ УЗ ВАТРОМЕТ
У петак у 20 часова свечано је отворена „Породична регата“ у Сремској Митровици. Госте је дочекао заменик градоначелника Сремске Митровице Петар Самарџић и начелник градске управе за културу и спорт Васиљ Шево који су се том приликом захвалили свим учесницима на присуству и пожелели им лепо дружење. Домаћини су били на висини задатка када је у питању план и програм регате. Након обиласка историјских делова града организовано је дружење поред Саве уз тамбураше, а главна атракција био је во на ражњу. Приређен је и ватромет као знак добродошлице свим учесницима.

-У Сремској Митровици је постојала регата под називом „Карневал бродова“ на локалном нивоу. Ово је ипак нешто више. Трајаће три дана и захтева укључивање свих безбедоносних речних служби, јер је безбедност свих учесника најбитнија- истакао је начелник градске управе за културу и спорт Сремске Митровице Васиљ Шево и додао да је назив овогодишње регате „Породична регата“ са жељом да што више породица и деце проведу леп викенд на води.

Градска управа Сремске Митровице обезбедила је и Баржу за све учеснике који нису имали пловила и на њој се налазило око 200 људи.

Домаћини су били на висини задатка када је у питању план и програм регате. Након обиласка историјских делова града организовано је дружење поред Саве уз тамбураше, а главна атракција био је во на ражњу. Приређен је и ватромет као знак добродошлице свим учесницима


ИНТЕРНАЦИОНАЛНА РЕГАТА
Пријављено је 320 учесника а накнадно се прикључило још њих 80. Регата је била интернационалног карактера, с обзиром да су учесници долазили и из Црне Горе, Македоније, Словеније, Босне и Херцеговине.

Учесник из Брчког и представник удружења грађана Х центар Игор Милићевић нагласио је да сарадња са Шапцем постоји већ пет година, а да иако обилазе све регионске регате за њих је долазак у Шабац нешто посебно.

-С обризом да и ми организујемо регату у нашем граду Савски чивијаши се увек одазивају нашем позиву и увек имамо помоћ, сарадњу и лепо дружење. Дошли смо са три чамца и увек нам је изузетно драго да се одазовемо позиву и дођемо у овај диван град.

Жељко Обрадовић из Бијелог Поља, такође учесник овогодишње регате, истиче да је ово десета Савска регата коју посећује.

-Имамо више него пријатељски однос са нашим другарима из Шапца. Они сваког јануара долазе на Богојављенску регату у Бијело Поље а ми сваког августа у Шабац.

ВАСИЉ ШЕВО


СВЕ ПРОТЕКЛО У НАЈБОЉЕМ РЕДУ
У суботу у 10 часова започета је пловидба чамцима Савом низводно ка Шапцу. Најважније за организаторе је да је све протекло без икаквих проблема и инцидента.

-Све је ишло по плану и програму. Имали смо три стајања да би учесници могли да уђу у воду и окупају се и тада су гашени сви мотори. Све је протекло у најбољем реду - рекао је Миодраг Рељић у име организатора са шабачке стране и захвалио се градској управи Сремске Митровице као и градоначелнику на успешној сарадњи и срдачном дочеку.

Након паузе код Гомолаве, где су се одмарали уз рибу, пасуљ и чорбу, учесници су око 19 часова стигли на Стари Град. У недељу ујутру су кренули назад ка Сремској Митровици.

Учесници су обе ноћи били смештени у шаторима а журке су трајале до касно у ноћ. Дружење, забава и пријатељски односи обележили су ову регату.
Миодраг Рељић, Ж.П.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa