Инфо

12. август 2021.12. авг 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Уређење корита реке „Добрава“

Проходност водотокова приоритет

Река Добрава пролази кроз многа села у Шабачкој општини. 70 година ништа није рађено када је у питању корито ове реке. Главни циљ ових радова да се спрече поплаве до којих би могло доћи приликом већих падавина
У току су радови који се изводе на уређењу корита реке „Добрава“ код Жабара. Град Шабац је у договору са Јавним водопривредним предузећем „Србија воде“ и Владом Републике Србије заједнички финансирао велики пројекат чија је вредност 22 милиона динара. Река Добрава пролази кроз многа села у Шабачкој општини.

Главни циљ ових радова је да се спрече поплаве до којих би могло доћи приликом већих падавина, а буџетом града издвојено је око 20 милиона динара за каналску мрежу на територији Града Шапца


-Нашим суграђанима смо причали о сарадњи са својом државом. Овде на лицу места видимо колико је битно да градови и општине сарађују са својом државом – рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић и напоменуо да 70 година ништа није рађено када је у питању корито ове реке.

-Поред самог корита реке урадили смо и приступне путеве са обе стране насипа. Повећали смо насип и омогућили мештанима да лакше дођу до својих парцела. Радићемо приоритетне ствари како би водотокови били проходни.

Главни циљ ових радова је да се спрече поплаве до којих би могло доћи приликом већих падавина, а буџетом града издвојено је око 20 милиона динара за каналску мрежу на територији Града Шапца.
Руководилац Јавног водопривредног предузећа „Србија воде“ Јован Баста истакао је да је дефинисано шта су критичне тачке и деонице које могу пре свега да угрозе животе људи али и имовину.

Фото: Глас Подриња


-Подручно водопривредно предузеће „Сава Шабац“ је сарадњи са „Србија водама“ је урадило елаборат где смо израчунали количине радова, потребна средства да би се Добрава довела у пројектовано стање, односно да би радила своју функцију а то је заштита од обилних поплава.

По завршетку радова Добрава ће бити прикључена мрежи за редовно одржавање.
Ж.П.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa