Инфо

12. август 2021.12. авг 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Обуке на ЦНЦ машини и 3д штампачу

Почеле обуке за незапослена лица

Центар за стручно усавршавање од недавно има лиценцу за образовање одраслих. Основна обука за оператера 3д штампача се организује у Центру за стручно усавршавање. 3д штампа је данас нешто што се сматра савременом технологијом
У Центру за стручно усавршавање данас су почеле две обуке за незапослена лица – Обука за оперативно коришћење 3д штампача и Обука за рад на нумерички управљаној глодалици (ЦНЦ глодалици). Центар за стручно усавршавање од недавно има лиценцу за образовање одраслих.

-Крећемо са две обуке, једна се односи на 3д штампу а друга на ЦНЦ машину. Обуке су занимљиве и динамичне и надам се да ће незапосленим лицима помоћи да добију посао – рекао је директор Центра за стручно усавршавање Бранко Филиповић и додао да са претходне обуке три од четири полазника одмах пронашла посао.

са претходне обуке три од четири полазника одмах пронашла посао


Када је у питању одзив незапослених за учешће у обукама Директор истиче да су летњи период и годишњи одмори утицали на број пријављених.

-Очекујемо да ћемо до краја године добити још две лиценце, односно решења која се односе на Инсталатере опреме за обновљиве изворе енергије и на Соларне панеле за производњу електричне енергије.

Основна обука за оператера 3д штампача се организује у Центру за стручно усавршавање у трајању од 40 сати и састоји се из више тематских целина.

Фото: Глас Подриња


-3д штампа је данас нешто што се сматра савременом технологијом и налази све већу примену у различитим сферама живота, медицине, образовања. За нас је битно да полазнике обучимо основним стварима у раду са 3д штампом, да се упознају и виде како се праве модели како би касније могли самостално да креирају и штампају потребне моделе – истакао је Инструктор за 3д опрему Милан Савић.

Полазник ове обуке Алмир Алија нада се да ће на овај начин лакше доћи до запослења.
-Мислим да ће ми ова обука користити у будућности. Сама обука је јако занимљива и динамична али и корисна.

Један део обуке за ЦНЦ глодалицу ће се одржавати у Тренинг центру а други у предузећу „Галеб“ на конкретним машинама. Обука ће трајати три месеца.

Фото: Глас Подриња


Професор Техничке школе у Шапцу Станимир Ранковић задовољан је како је претходна обука протекла и нада се да ће заинтересованост и могућност запослења и ове године бити на истом нивоу.

-Јако сам био задовољан са прошлогодишњим полазницима. Њих троје добило је запослење у фирми „Галеб“. Ове године курс ће трајати три месеца, а потреба за ЦНЦ оператерима све је већа. Мислим да је потребно што више обучених на овим машнама.

Центар за стручно усавршавање поднео је молбу за добијање акредитације за холтикултуру а захваљујући Аустријској развојној агенцији и пројекту СИД опремљен је простор Центра и створени услови за обучавање незапослених лица.
Ж.П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa